Jump to content
Sign in to follow this  
jellyboom

midi till audio

Recommended Posts

Kanske en dum fråga, men är lite ny..

Har en Macbook 2,33 och kör pro tools le. har en drös native instruments pluggar, kör en eller två åt gången, men då får jag en cpu overload-tjosan, även om mätaren ligger på kanske 10 % (fast det lyser en röd trekant längst till höger som jag klickar bort).

Går det att frysa spåren, eller omvandla instrument-tracket till audio? När man kör bounce to disk blir det ju hela låten man bouncar, går det att göra det med enstaka tracks?

tacksam för tips!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Kan inte tänka mig att det inte skulle vara möjligt i Pro tools. I värsta fall kan du ju alltid 'muta' alla tracks som du inte vill ha som audio. Men kolla om det inte finns andra val än att bounca masterregeln först.

Share this post


Link to post
Share on other sites

muta de spår du inte vill ha med

bounce to audio (spara filen på rätt ställe)

namnge filen

se till att du väljer antingen multiple mono för ett stereoljud eller det andra för det andra.

kolla att du har samma khz och bitdjup som din session

klicka i import after bounce

OK

nu kommer de i realtid att studsa ner ditt instrument. sedan importera den till audio listan, du får själv skapa ett audio spår och dra den ut till spåret.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej antingen gör du som chris säger och mutar dom spåren som inte ska va med i bouncen, eller så solar du bara det spåret du vill bounca... Du behöver inte göra ett nytt spår och importera filen efteråt. Se bara till att klicka i "import after bounce" sen kommer du få välja att impotera till ett nytt spår eller till region listan.

Det går dock inte välja stereo interleaved om du väljer inport after bounce så för stereo matrial välj multiple mono.

Är det bara ett kortare parti av låten du vill bounca är det bara att markera partiet sola spåret, välja import after bounce, sen bounca.

Sen efter bounce kommer en ruta upp och frågar om du vill importera till nytt spår eller till region listan. Välj nytt spår och sen "selection" ( istället för session start) från drop menyn så kommer ett nytt spår göras och den bouncade filen kommer placeras exakt som du markerade...

Annan metod är att ändra output på instrument spåret till en bus. Sen skapa ett audio spår och välja den bussen som input på det spåret, Klicka i rec och spela in....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.