Guest nattvaktaren Posted July 3, 2004 Posted July 3, 2004 Tänkte bara berätta att jag imorse bakade 8 st rågbullar med perfekt resultat! Ibland blir ju som bekant rågbullar lite degiga i mitten, samtidigt som det kan vara svårt att få fin färg på dom. Men idag lyckades jag alltså få till en perfekt avvägning. Dessutom använde jag fil istället för mjölk i degvätskan. Även det gick hem. På det hela taget är jag ganska nöjd med mig själv och vill att hela världen ska få veta. 😉
bonzo Posted July 3, 2004 Posted July 3, 2004 Har rågbullar verkligen något existensberättigande? Typiskt mainstreamkäk för missledda världsförbättrare med hålfotsinlägg. Tacka vet jag moldaviska hardcorebullar bakade i vedugn som eldas med Marshall-lådor från -73.
Lundin Posted July 3, 2004 Posted July 3, 2004 Har du några bilder? lite Rågbulle-porno är väl aldrig fel 🙂
®offe Posted July 3, 2004 Posted July 3, 2004 Äckliga Demoniqus! Du får väl åtminstonde vänta tills bullarna blir femton? Innan de första fjorton dagarna har gått är de bara blekfetsläta, och rågsiktigt oskyldiga. Om bilderna läggs ut så anmäler jag, se bara hur det gick för SL! ®offe "moralens väktare"
®offe Posted July 3, 2004 Posted July 3, 2004 nänä. om Vaktis bara fotar sesamfröna så är det väl okej då 😕 /®
MusicGene Posted July 3, 2004 Posted July 3, 2004 äh! Tryck i dig ungerska acetondoppade blomkålshuvuden så kan vi snacka sen!
Sepejens Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 Dessutom använde jag fil istället för mjölk i degvätskan. Även det gick hem. Kul tips, ska pröva, tack.
hammagrella Posted July 6, 2004 Posted July 6, 2004 Den här tråden är bara för bra! Nattvaktarn häller ur sig en grymt ironisk anspelning förtäckt av lite hemkunskap, men ingen av dom levnadsglada själarna här på forumet låtsas om det underliggande budskapet, utan kör på stenhårt med bak-tips. Världen är god! 🙂
Lundin Posted July 6, 2004 Posted July 6, 2004 😆hyres-världen.. 😆😆 är det den globala hyresmarknadens överhuvud..han som sitter över dom vanliga, små hyres-värdarna... 😆😄 Hammagrella: Har du provat med naturell yoghurt?
hammagrella Posted July 6, 2004 Posted July 6, 2004 Demonen, hörde du hyresvärdarnas kampsång häromåret; "We are the world"? 😆
Lundin Posted July 6, 2004 Posted July 6, 2004 Demonen, hörde du hyresvärdarnas kampsång häromåret; "We are the world"? O/T när den urartar som bäst... 😆 ..dom globala hyres-världarna sjunger "we are the world.. 😆😆 är det här för låg humor???
®offe Posted July 6, 2004 Posted July 6, 2004 Hamas!? Vad har hänt med din köttsliga förkroppning av en Gud eller hur det nu var en Avatar betydde? Du ser ju ut som den där onda gräshoppan i "ett småkryps liv". Otäcking! ®offe "vägrarbytasinskitsnyggaavatar"
hammagrella Posted July 6, 2004 Posted July 6, 2004 Elton fick ledigt ett tag för att putsa brillorna. Det här är Frank, från den skumma rullen "Donnie Darko" (rekommenderas).
Guest Sauron Posted July 7, 2004 Posted July 7, 2004 Tänkte bara berätta att jag imorse bakade 8 st rågbullar med perfekt resultat! Ibland blir ju som bekant rågbullar lite degiga i mitten, samtidigt som det kan vara svårt att få fin färg på dom. Men idag lyckades jag alltså få till en perfekt avvägning. Dessutom använde jag fil istället för mjölk i degvätskan. Även det gick hem. På det hela taget är jag ganska nöjd med mig själv och vill att hela världen ska få veta. 😉 Rågbullar??!! 😉 Varför skall alla vara så roliga nu för tiden och göra rågbullar när man kan göra barkisar?? 😉 Ärligt talat, i början var jag småirriterad på Nattvaktaren, men han har fanimej skapat sig en härlig image. Han struntar i om folk gnäller på honom, och skriver man något eller postar en demo så sitter man bara och väntar "när skall han skriva??". Du har en skön stajl och står för vad du tycker och har inga problem med att uttrycka detta... 😄 Go nattvaktaren, go!! För övrigt så är rågbullar inte min smak, jag vet att du kan komma på nåt bättre. 😄
Guest nattvaktaren Posted July 7, 2004 Posted July 7, 2004 ...Nattvaktarn häller ur sig en grymt ironisk anspelning förtäckt av lite hemkunskap, .... Det är bara delvis sant; faktum är att jag bakar väldigt ofta (varannan dag eller så, men inte på sommaren) och gärna rågbullar. Ingen annan på forumet som gillar att brottas med degen? Allvarligt? 😄
Guest Sauron Posted July 7, 2004 Posted July 7, 2004 Jo fan! Jag bakar sockerkaka ibland. Och så knådar jag degen på frugans mage.. 😄
tordA Posted July 7, 2004 Posted July 7, 2004 Jo fan! Jag bakar sockerkaka ibland. Och så knådar jag degen på frugans mage.. 😄 hehe också ett sätt att få en bulle i ugnen 😛
unbornichen Posted July 7, 2004 Posted July 7, 2004 ......jag bakar väldigt ofta (varannan dag eller så, men inte på sommaren) och gärna rågbullar. VarfÖr bakar du inte på sommaren? (hittade bara ett stort Ö att kopiera/klistra in. sitter vid ett danskt keyboard)
Guest Sauron Posted July 7, 2004 Posted July 7, 2004 ......jag bakar väldigt ofta (varannan dag eller så, men inte på sommaren) och gärna rågbullar. VarfÖr bakar du inte på sommaren? (hittade bara ett stort Ö att kopiera/klistra in. sitter vid ett danskt keyboard) Haha! Här för du ett att använda när du vill: ö På sommaren skall man inte baka, då skall man ligga på en ö och dricka öl utan söl, och kanske slippa sin älskades bröl. 😛
Sepejens Posted July 8, 2004 Posted July 8, 2004 Men seriöst, det måste ju gå att köra filmjölk i degen? Det var väl inget skämt? Jag tänker då pröva.
VacUm Posted July 8, 2004 Posted July 8, 2004 Men seriöst, det måste ju gå att köra filmjölk i degen? Det var väl inget skämt? Jag tänker då pröva. haha! Ja det är ett beprövat gammal knep ju.
Guest Danny Cort Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 NATTIS! Got ya piont. Från o med nu tänker jag hålla käften till jag har det perfekta receptet på Foccacia. Jag är väldigt nära nu.. Omvärderar. Återkommer.
Guest nattvaktaren Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Ta det lugnt nu Danny Cort, ingen anpassning till mitt sura morgonhumör om jag får be. Angående bakning så är det bäst att låta bli på sommaren för att det 1. blir för varmt i köket och 2. är meningen att man ska göra så lite nytta som möjligt under Juli månad (som Sauron redan påpekat). Filmjölk funkar verkligen utmärkt, det finns fler fördelar förutom bättre konsistens och smak: Om man smälter smör i en gryta med ett par matskedar vatten och sedan häller på filmjölk så kyls smöret mer effektivt och man behöver inte stå och vänta på rätt temperatur i all evighet, som när man använder mjölk. Dessutom balanserar filen ut den eventuella sötsliskighet från sirapen som inte jäst bort.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now