Jump to content

Trycka LP-skivor...


JJRockford

Recommended Posts

Som sann hårdrockare hade man ju gärna haft sina alster på vinyl. Skivbolaget är inte intresserad av att lägga pengar på detta tror jag, men tänkte ta tag i det själv.

Hur går det till? Vart vänder man sig? Vad kostar det? En kompis som spelar i ett punkband sa för ett par år sen att han hittat en billig fabrik i Slovakien (tror jag), är det något man vågar chansa på?

Edit: Hoppas att det är ok att posta detta i just denna avdelning?! Skulle ju kunna kallas OT...

Edited by JJRockford
Link to comment
Share on other sites


Absolut, jag vet inte vad den heter eller var den ligger men i Tjeckien har jag i alla fall hört att folk sickar sina grejor för pressning med gott och billigt resultat.

Finns en i Småland någonstans också...

Typiska band som gör sånt här är ju rock och rockabilly akter som sedan sprider dessa alster på spelningar etc, det om något är ju ett bevis på att det här med att DOWNLOADS skall ta över och att CD´n är död om 3 år etc som vissa fanatiker/siare hävdar bara är BULLSHIT, alla jag känner och alla dom känner osv har kvar sina skivspelare och gemensamt för alla oss musikintresserade här i världen är väl med största sannolikhet detta att man vill ha något i handen att titta på, sen om det (helst) är ett vinylomslag eller cdomslag är kanske mindre viktigt men ändå-downloads är för kidsen och dom som inte fattar musik(?)...fram för fysiska exemplar till de skaror som vill ha detta kvar!!! :

😎

Link to comment
Share on other sites

Guest MarcusRombo

Jag tror Tjeckien är det som gäller. Men jag tror även att jag hört negativa saker om pressings plants i Tjeckien.. Vart man vänder sig annars idag vet jag inte längre...

Dumb Dan kan ha koll.

Link to comment
Share on other sites

sök själv för tusan, jag snickrar idag... 🤪 berätta sedan!

vad är det bolag ni har bakom förresten...

Det är lugnt, tänkte mer om det var så att du kanske kände någon som köpt skivor därifrån...

Vi (VII Gates) är signade till ett litet finskt bolag som heter Lion Music (www.lionmusic.com). Ett oerhört trevligt bolag egentligen. Men dom är realister! 😱

Tackar för de övriga tipsen!

Link to comment
Share on other sites

http://www.aardvarkmastering.com/

http://www.urpressing.com/

Ovanstående är en relativt billig kombo, Aardvark graverar och United pressar, detta sker dock i USA så du måste momsa skivorna när de når landet. Runt 25% av sammanlagt produktionspris + frakt vill tullen ha för att släppa in det.

Gjorde en 7" där i höstas vilken lät bra.

http://www.curvedpressings.com/home.htm

Fick i förra veckan hem 300 LP´s som graverades hos Aardvark men pressades hos ovansående Curved i England. Graveringen var sämre denna gång och jag överväger att inte anlita Aarddvark igen trots att det funkade bra första gången, ryktet säger att de inte är så jämn i kvaliteten. Curved var dock riktigt bra att ha att göra med, klar snabb kommunikation, bra kvalitet på etiketter och de tog in poly/papper-sleeves efter min begäran. OK pris och eftersom England är med i EU blir det ingen införselsmoms.

http://www.jtsstudio.co.uk/

Dessa har jag ej prövat men de har löjligt låga priser och även de ligger i England.

http://www.handlewithcare.de/cms/deutsch/index.php

http://www.randmuzik.de/

Oprövade tyskar.

http://www.quickpress.co.uk/index.html

Ytterligare ett engelskt presseri.

Angående GZ så var jag missnöjd med dem då jag pressade 7":are där för 5-6 år sedan. En vän till mig fick LP´s därifrån för ett par månader sedan vilka uppvisade problem på en rad spår.

samma kille anlitade Jönköpingsgubben för ett par år sedan och var aningen missnöjd.

Om du gör vinyl, tänk på att det är ett mer komplicerat medium än CD. Det är inte lika "what you hear is what you get". En CD är i stort sett en identisk kopia på din master medan en vinylskiva översätts via en nål till fysiska spår i bit plast som sedan en annan nål skall läsa av. Däremellan är en rad dupliceringsmoment där mycket kan gå tokigt. En CD har ett redan utmätt omfång av vad den kan rymma, vinyl har större fysiska begränsningar och skickligheten hos de som mixar, mastrar och graverar materialet sätter gränser för hur väl ljudet kan prestera inom dem.

Läs på om vad som krävs innan du skickar din master:

http://www.recordtech.com/prodsounds.htm

http://www.urpressing.com/advice.html

Vinylpressarlingo:

http://www.urpressing.com/language.htm

Vad som händer från premaster till färdig skiva:

http://www.aardvarkmastering.com/proceed.htm

Speltid kontra utnivå:

http://www.aardvarkmastering.com/cutspec.htm

Näspetarinfo för den anale:

http://www.aardvarkmastering.com/riaa.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

kolla med www.piratespress.com

Det ligger i USA och dom i sin tur pressar på GZ i tjeckien, men har grymt mycket lägre priser. Vet inte hur det går till men så är det i alla fall, har precis gjort en beställning själv där nu. Dessutom kan dom skicka grejerna sirekt från Tjeckien så du slipper betala extra moms i tullen sen.

Pressade en 7a på GZ förra vintern, tycker den blev riktigt bra... har inte så mycket att jämföra med, men jag var nöjd i alla fall.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...