Jump to content
Annons

alkohol i mat


Sonnert

Recommended Posts

Annons

Vin, öl (företrädelsevis porter) och sherry funkar bra för att smakämnena stannar kvar i maten (alkoholen hjälper till att få smakämnena att tränga in i kött etc).. Alkoholen går dess värre upp i rök om det är varmare än 78.2 grader celsius.. Så vodka är inget alternativ. Tequila och wiskey kan säkert skapa vissa smaksensationer.. Men jag tror knappast att dom är angenäma. Om vi pratar varm mat.

Kall mat kan man dock testa med. Tequila i en fruktcoktail kanske kan vara gott. Men Wiskeyn ska man nog inte labba med.. Den ska avnjutas precis som wiskey ska.. Drickas smuttande utan is och och ett par grader kallare än rummet. (om det är riktig wiskey förstås 😎 )

Link to comment
Share on other sites

hej

vin, öl och cherry funkar bra att hälla i när man lagar mat, men hur är det med t ex vodka, whiskey och tequila?

kan det under några omständigheter bli bra? 😄

JAAAA! Absolut (he he) Cognac går himskans bra också. Flambera loss bara.. Det blir knappast mer hårdrock i matlagningen än så. 😎 Sedan vet jag flera som dricker öl till maten också. 😄 Man kan ha öl i maten med. T ex vissa såser mm.

Link to comment
Share on other sites

Whiskey fungerar faktiskt att marinera kött med. Om man grillar så kan det ge en angenäm smak, men man skall vara försiktig bara ett par droppar och gärna en "rökig" sort. Higland park t ex.

Faktum är att de flesta sorters sprit är användbara som smaksättare i olika sorters mat. Har provat en ginflamberad kyckling en gång som var helt lysande. Tumregeln är att inte tänka grogg utan tänka droppar. 😱

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...