Sonnert Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 hej vin, öl och cherry funkar bra att hälla i när man lagar mat, men hur är det med t ex vodka, whiskey och tequila? kan det under några omständigheter bli bra? 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danabacken Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 Läkarsprit! 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonnert Posted January 23, 2006 Author Share Posted January 23, 2006 (edited) det har jag 😎 edit: eller ja... 96%'ig Edited January 23, 2006 by Sonnert Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pico Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 Läkarsprit! 😎 Doppar man sårskorpor i det då eller? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonnert Posted January 23, 2006 Author Share Posted January 23, 2006 åååh ni är så barnsliga... 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danabacken Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 åååh ni är så barnsliga... 😄 😎 hihi Link to comment Share on other sites More sharing options...
polardark Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 Billig whiskey gör susen för att göra saker lite mustigare. Tex tomatsoppa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hegobald Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 Vin, öl (företrädelsevis porter) och sherry funkar bra för att smakämnena stannar kvar i maten (alkoholen hjälper till att få smakämnena att tränga in i kött etc).. Alkoholen går dess värre upp i rök om det är varmare än 78.2 grader celsius.. Så vodka är inget alternativ. Tequila och wiskey kan säkert skapa vissa smaksensationer.. Men jag tror knappast att dom är angenäma. Om vi pratar varm mat. Kall mat kan man dock testa med. Tequila i en fruktcoktail kanske kan vara gott. Men Wiskeyn ska man nog inte labba med.. Den ska avnjutas precis som wiskey ska.. Drickas smuttande utan is och och ett par grader kallare än rummet. (om det är riktig wiskey förstås 😎 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Of Light Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 hejvin, öl och cherry funkar bra att hälla i när man lagar mat, men hur är det med t ex vodka, whiskey och tequila? kan det under några omständigheter bli bra? 😄 JAAAA! Absolut (he he) Cognac går himskans bra också. Flambera loss bara.. Det blir knappast mer hårdrock i matlagningen än så. 😎 Sedan vet jag flera som dricker öl till maten också. 😄 Man kan ha öl i maten med. T ex vissa såser mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neosus Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 Föredrar att ni dricker direkt ur flaskan om ni vill bli full på det lämpligaste sättet...... Sprit I mat går ju inte. 😱😱 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egghuvud Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 Whiskey fungerar faktiskt att marinera kött med. Om man grillar så kan det ge en angenäm smak, men man skall vara försiktig bara ett par droppar och gärna en "rökig" sort. Higland park t ex. Faktum är att de flesta sorters sprit är användbara som smaksättare i olika sorters mat. Har provat en ginflamberad kyckling en gång som var helt lysande. Tumregeln är att inte tänka grogg utan tänka droppar. 😱 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Of Light Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 Drack en grogg en gång... En får vara djävligt försiktig med Grape Tonicen, det är hemskt lätt att få fruktsmak på drickat.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonnert Posted January 23, 2006 Author Share Posted January 23, 2006 96%ig sprit är en bra "starter" 😆 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonnert Posted January 23, 2006 Author Share Posted January 23, 2006 Drack en grogg en gång... bara EN?! 😆 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now