Jump to content
Annons

Recommended Posts

Posted (edited)

Hej.

jag tänkte överaska tjejen när hon kommer hem från jobbet ikväll.

i annat fall brukar jag köpa lite räkor, vilöksdip, gurkstavar osv osv.

har ni några tips på lite andra goda, smöriga prylar man kan bjuda på?

obs: taco är för mkt 😉

edit: det behöver nödvändigtvis inte vara "mat", det går bra med sötsaker också.

men inga kanebullar 😱

Edited by dedacia
Annons
Posted

Köp ett par färska kyklingfileer (inte djupfrysta). Skär bort det vita hinnorna på dom.

Skär en skåra halvägs igenom fileen längs efter den.

Fyll skåran med nån god ädelost (jag brukar iof. använda västerbottensost då jag är därifrån). Rulla sen in hela fileerna i bacon så att dom ser ut som ett par mumier.

Nu ska du gärna ha en traktörpanna med lock men har du inte det går det med en stekpanna med lock också..

Slå på en sträng med soya över kycklingfileerna och stek dom på halv värme ( på en platta som går till 6 så menar jag 3) med med locket på ca 10 minuter innan du vänder på dom. slå på en dutt soya även på den sidan. peppra och ev salta . Vänd dom totalt 4 gånger tills du stekt dom ca 35 minuter. Plocka sen upp fileerna och lägg dom på serveringsfat (eventuell eftervärmning i ungen på 50~70 grader)

Nu har du fått ett fint spad i stekpannan.. Släng lite skivade champinioner och peppra lite. Låt dom steka ett tag på, Red av det hela med ca 2,5 Dl grädde (jag föredrar vispgrädde) så har du en god sås också.

Till det hela så brukar jag endera servera jasminris kokat med en påse saffran.. Eller så ungsteker jag borstad klyftpotatis (skalen kvar) i 200 grader.

ris , kykling ev. potatis tar ungefär lika lång tid att tillaga så det blir färdigt samtidigt (ca 50 minuter)

Smaklig måltid 😉

Posted

Sväng ihop en schysst feta- och tomtpaj! Det går fort, är enkelt och blir makalöst smarrigt.

Posted

låter jättegott alltihopa men det är ju middagar.

det ska bara vara något att mumsa på... som räkor 😉

Posted
låter jättegott alltihopa men det är ju middagar.

det ska bara vara något att mumsa på... som räkor 😉

En flaska champagne och ett dussin ostron? 😱

Posted (edited)

Gammaldax gräddvaniljglass med uppvärmd hjortronsylt. Skiiiit gott. 😉

Edit: Hur stavas hjortronsylt?

Edited by Grahn
Posted

Hej!

Kålsoppa?

Oxsvanssoppa?

Fläsklägg med rotmos?

Ugnsbakad njure?

Hjärta- och hjärna-gryta?

Blodpudding?

Komage?

Vitlöksgratinerade musslor?

Schwarzwaldtårta?

Lasagne med skaldjur?

Rotfruktsmousse toppad med gurka?

Banana split?

😉

:musik

Posted

Hönökaka som du brer räkost och ketchup på. (Inte för tjockt lager, typ som om du brer en macka) Sedan lite vanlig ost som strös över. Ha inne i ugnen på ca 200 grader tills osten fått lite färg.

Hur gott som helst. Och enkelt. Ni andra måste prova detta också. 😄

Skär det i småbitar om du vill ha snackskänsla 😄

Posted

Eller... jag måste slå ett slag för Tutti-frutti weekendmix. Inte så romantiskt kanske men smarrit värre.

Posted

Vitt vin och räkor är ju en sån klyscha, men det är fan svårslaget. Garanterad succé!

Annars kan man dippa färska grönsaker (morot, gurka, fänkål, selleri, ...) i en blandning av olivolja, balsamvinäger och salt. Brukar också vara smarrigt med lite gott bröd till.

Are you hungry? Come dine at the Hard-as-a-rock Café!
Posted
Korv ska min flicka få!  😄

Jasså!? Skall hon få smaka på den "sure" menar du?

Nja sur vet jag inte om den blir då.

Han blir nog ganska glad 😄

Posted
Gammaldax gräddvaniljglass med uppvärmd hjortronsylt

den låter ju fin 😄 <-- tungan på smileyn ska röra sig fram och tillbaka. *slurp*

Posted (edited)

Champagne och jordgubbar såklart!

Och lite smält choklad att doppa jordgubbarna i.. lika romantiskt som gott.

Och glöm inte att tappa upp badkaret med en massa sköna och väldoftande oljor, och omringa med levande ljus. Du ska såklart servera skumpan och jordgubbarna när hon (ni) sitter i badkaret.

Och lite soft musik i bakgrunden, typ Sade.

Hmm. Borde ta efter mitt tips själv oxå. 😄

edit: vill du ha nåt mer "matigt" att grunda med först funkar sushi bra till skumpa..

Edited by hackeman
Posted

Aha, det är inte nån form av middag!

Baka kanelbullar, dagen till ära 😄

Posted

Hej!

Obs, ingen kanelbullar, önskade skribenten.

Om inte Hackemans förslag kan ordnas, så är riktigt exklusiv handplockad chokladkonfekt ett bra förslag. Med lämplig söt dryck till...

😄

:musik

Guest MarcusRombo
Posted
Sväng ihop en schysst feta- och tomtpaj! Det går fort, är enkelt och blir makalöst smarrigt.

Nähe du, du får nog vänta tills jul med det där tipset.

Deda: Gör en sallad:

Vanlig sallad

ruccola

tomat

gurka

mozarella

röd lök

bacon

Helt underbar. Rödlöken skall inte stekas. Mozarellan får gärna rinna av väldigt ordentligt, blir lätt klafsigt i salladen annars.

Eller.... Hon kanske redan kommit hem från jobbet?

Posted
Sväng ihop en schysst feta- och tomtpaj! Det går fort, är enkelt och blir makalöst smarrigt.

Nähe du, du får nog vänta tills jul med det där tipset.

Hahaha, det tog en lång stund innan jag upptäckte att jag hade missat ett a i tomat, för jag antar att det var det du anmärkte på?

😉😆😆

Guest MarcusRombo
Posted
Sväng ihop en schysst feta- och tomtpaj! Det går fort, är enkelt och blir makalöst smarrigt.

Nähe du, du får nog vänta tills jul med det där tipset.

Hahaha, det tog en lång stund innan jag upptäckte att jag hade missat ett a i tomat, för jag antar att det var det du anmärkte på?

😉😆😆

Japp! 😆

Posted
Baka kanelbullar, dagen till ära 🙂

OJ! Det hade jag glömt! Tack! 😠

Posted

hmmm sallad är ju ett fint alternativ.

jag får ta och tänka över detta ordentligt.

hon kommer ju hem ca kl 23 så det får itne vara något mäktigt.

tack för alla bra svar

Guest MarcusRombo
Posted
hmmm sallad är ju ett fint alternativ.

jag får ta och tänka över detta ordentligt.

hon kommer ju hem ca kl 23 så det får itne vara något mäktigt.

tack för alla bra svar

Varsågod Peter! 😠

Posted

Köp vitlöksbröd som man "bakar" i ugnen (ja, värmer upp då). Köp sedan en god ädelost (jag kör Kvibille, det är närmast för mig) samt en burk med kräftstjärtar.

Skitenkelt och mycket gott, jag brukar äta varannan med tjock halvsmält ädelost och varannan med räkstjärtar (tjockt med smör under som smälter in i brödet).

Ett gott vin eller ett par smarriga öl till!

Lycka till

Posted
jag brukar äta varannan med tjock halvsmält ädelost och varannan med räkstjärtar (tjockt med smör under som smälter in i brödet).

Hur vet du var ryggen slutar och stjärten tar vid? 😄

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.