Jump to content

Min nya demo vad tycks?


Recommended Posts

 • 4 weeks later...

0:13-0:14, borde det inte varit C-E, C-E istället för C-D, C-D? Just den biten i stycket låter surt, likadant i resten av låten.

Bitvis spelar både huvudmelodi och komp lika högt. Jag tycker det låter rörigt och låten tappar kraft. Jag skulle skalat av lite topp från kompet eller sänkt det 3-6 dB, eller både och. En riktlinje kan vara att viktigaste i låten ska låta högst. Troligtvis är det baskagge och huvudmelodi.

Jag saknar definition i basgången, och det låter som kicken är felbalanserad mot övriga instrument. Kick och basgång är för svag / allt annat för högt. Vad har du för ljudsetup idag? Förslagsvis köper du ett par mellanklasshörlurar för musikproduktion, t ex ATH M50x för 1500-2000 kr (tar fram popcorn.) Har du en någorlunda neutral lyssningsmiljö är det enklare att få rätsida på balansen i din mix.

Tyvärr tror jag inte det blir en hit idag, men du har helt klart potential och flyt i musarmen. Det låter dessutom som du har väldigt kul när du producerar! Bättre än så kan det inte bli!

Link to comment
Share on other sites

Håller med CandyBag ovan 0.36, svårt att säga om det är en buildup eller refrängen, både 0.36 o 1.-09 är lika hög volym, så man får inte känslan av att här kommer refrängen. Själva leadet spelas hela tiden utan att "andas" o tar över hela mixen kan vara en effekt av att det är för mycket reverb över det hela. Annars tycker jag det är en glad melodi och en bra ide

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Senaste foruminläggen

 • Similar Content

  • By HonkyTonkin
   Hej! ( vet inte om tråden ligger rätt)
   Jag har äntligen lyckats spela in en akustisk demo som jag nu vill dela med er i hopp om att få lite feedback. Dock inte hela demon just nu men i alla fall en av låtarna.
   Jag har skrivit och spelat länge men har aldrig lyckats visa upp något.
   Folk frågar mig ofta "har du något jag kan lyssna på?" och mitt svar har alltid varit desamma... "nej men snart", trött blev jag på att upprepa mig och bestämde att 2015 skulle bli året som jag faktiskt gjorde något åt prestationsångesten.
   Om ni är intresserade av texten (som jag brukar vara) så finns den i beskrivningen på soundcloud.

  • By Bramzer
   Har länge använt musik som en slags rehab för själen. Mina tonårsambitioner har för länge sedan försvunnit men lite då och då gör jag ny egen musik för att min hjärna inte bara kan sluta hitta nya melodier eller nya rytmer. Gillar utmaningen i att skapa nåt och att fullgöra det.
   Nu har jag helt plötsligt gjort en låt, förvånansvärt snabbt och som jag blivit fullkomligt förälskad i.
   Det känns fruktansvärt patetiskt men jag kan inte sluta lyssna på låten om och om igen utan att tycka den blir dålig... tvärtom...
   Därför blir det också extra utlämnande att låta andra lyssna på den och låta dem tycka utan att själv känna det som personliga påhopp om dessa tycker ... annorlunda.
   Så nu sitter jag här. Det känns som jag har svaret på världshistoriens lösning i händerna ;-)
   Hur gör jag....
   Nu är det ju så att jag vet att jag är mer .. mindre än ... nybörjare på att producera... det vet jag.
   Jag känner mig ibland som en fullkomlig loser i denna tid då alla ägnar tid att på att få fram specifika ljud och att skapa eget sound. Allt detta känns så otroligt nördigt (jag gillar nördar) och att kvalitet på komposition och arrangemang glöms bort... så jag vågar inte ens låta er proffs och semiproffs lyssna för rädslan att bli sågad.
   Har ni någonsin suttit i samma sits och undrat om man vågar andra lyssna och tycka? 🙂
   Vad gör man en kanonlåt som man inte avser att framföra själv?
  • By estinex
   Tjenare!
   Fick grymt bra feedback här sist (tack!) så tänkte köra igen. 🙂
   Den har en rough master på sig redan så den är väl ganska nära slutresultatet rent dynamiskt. 
   Första & sista 30 sekunderna är DJ intro/outro så de kommer inte vara med i det som sen går upp på Spotify etc.
   Tack!
    
    
  • By HonkyTonkin
   Hej 🙂
   Jag har precis lagt upp en demo på soundcloud och letar nu efter nytt folk att jobba med. 

   Jag har hittils i stort sätt jobbat själv och har nu tröttnat 🙁 produktionsprocessen för mig själv innebär bara frustration och ångest och det går ut över mitt låtskriveri. Jag skriver mindre fastän det egentligen är det jag vill fokusera på. 
   Jag har skrivit sen jag var 14 och har många låtar som jag vill få inspelade men ORKAR inte producera mina grejer ensam längre. 
   Ifall det finns någon därute som faktiskt också brinner för vad jag kallar "new blues" så skriv till mig.
   Det absolut roligaste skulle ju vara att träffa någon som finns i Göteborg men på håll funkar ju utmärkt också. 
   Det behöver självfallet inte bara vara producenter utan även andra musiker som kan tänka sig att bolla lite idéer eller ge kritik osv. kanske finns det någon som skulle kunna tänka sig att vara med att spela live ? (jag planerar så mycket i smyg) 
   Hör av er! Kram 
  • By Sofia Arvidsson
   Letar du efter en demosångerska till din nästa produktion? Du når mig enklast på sofiaarvidsson@hotmail.se eller via PM här på Studio Forum.
   https://soundcloud.com/jnt-produktioner/two-wrongs-dont-make-a-right
 • Senaste låtarna

 • Utvalda pressmeddelanden

×
×
 • Create New...