Jump to content

  • 0

Jag skriver låtar men hur gör jag sen?


ellahallgren

Question

Hej!

Jag är en tjej på 21 år som skriver låtar på fritiden där jag sjunger och spelar något instrument till (gitarr, piano eller ukulele). Jag har skrivit låtar i många år, men endast spelat in dem på min mobil. Efter att jag har skrivit över 30 låtar så känner jag att de börjar bli väldigt bra och jag skulle vilja satsa på musiken, men jag vet inte vart jag ska börja. Jag har ingen koll på vem man ska kontakta. 

Jag tänkte från början att jag skulle försöka producera låtarna helt själv och släppa på Spotify. Jag har en liten mini studio hemma där jag börjat spela in lite o jobbat lite med logic men det blir liksom inte så bra som jag vet att det kan bli. Jag tänker också att det är svårt att marknadsföra sig på egen hand och att jag skulle vilja ha hjälp på något sätt. 

Räcker det med att höra av sig till olika musikproducenter? Eller vart ska man höra av sig? Hur vet man om någon är seriös? Hur vet man att man inte blir lurad på pengar? Finns det något sätt man kan få hjälp utan att betala, att de liksom får del av vinsten på låtarna? Eller måste man ligga ute med pengar i början? Jag har så många frågor och jag har försökt googla, men hittar liksom inga konkreta svar.

Jag vill egentligen ha hjälp med allt förutom själva text, melodi och sång för låtarna. Det känns som att det är så många personer inblandade i produktionen av en låt så jag vet inte vad det är jag behöver egentligen. Jag förstår inte hur helt okända artister kan få sådan stor marknadsföring och spelningar och bli stora så snabbt, vilka hjälper dem? Och hur mycket förlorar man av att ta hjälp på det sättet?

 

Tack för svar på någon av alla mina tusen frågor kring detta, jag känner att jag vill lära mig så mycket som möjligt om det här innan jag hoppar in i något som bara låter bra.

/Ella

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Hej.

Om du inte känner någon som kan öppna alla dörrar för dig eller inte har ett skivkontrakt där då får all hjälp du behöver måste du producera allt själv. När du nu har svårt att komma över tröskeln i Logic kan du kontakta en producent/mixare som kan hjälpa dig. De är seriösa och lurar en inte för man betalar när man godkänt resultatet. Det är bara att googla och sen kan du kolla in deras hemsidor där det finns exempel på vad de producerat. Börja med en låt och se hur det känns och hur det fungerar. Vissa producenter kan hjälpa till med precis allt och andra endast mix av inspelat material. Men, ett råd, din studio du har kan du inte använda tyvärr.

Lycka till.

Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...