Jump to content

  • 0

"Skita" ner sångljud live


Question

Hej,

Jag har en soloakt där jag kör R.L. Burnside-låtar, och skulle vilja ha ett lite överstyrt sångljud. Ingen massiv dist utan bara att det spricker lite snyggt i kanterna.

En fundering jag har är om jag kan splitta mikrofonsignalen så att en del går till PAt (Bose-system) och en del går till en gitarrförstärkare som mickas upp. Skulle det kunna funka? Alternativt om det finns någon trevlig effektbox som jag kan sätta mellan mikrofon och mixer? Eller om det finns någon helt annan lösning?

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Posted (edited)

Hej. Antar med ett sånt PA att det är mindre ställen du lirar på. Problemet jag ser är då att din röst från förstärkaren hörs till publiken och kommer inte ligga rätt med PA:t. Du kan ju tidsförskjuta PA men är det riktigt litet ställe så kan ju PA hamna bakom dig om man hör lite akustiskt också. 
 

jag hade nog hellre använt en gitarrpedal och lagt parallellt i bordet eller använt live professor eller soundgrid för pluggar (kolla bara i så fall vilken latency du får) Tänk bara på att mäta upp tiden så allt hamnar i fas. 
 

det finns ju även multi fx boxar för livebruk och vokalister som exempelvis voicelive från TC Helicon men det har jag aldrig testat själv och har ingen aning om ifall de har dist eller saturation. 

Edited by Anders F
Link to post
Share on other sites

  • 0

Tack för input! 
 

Det är helt korrekt att det är mindre ställen jag kör på, men det kan också vara lite större ställen där det finns PA och ljudtekniker. 
 

För riktigt små ställen skulle jag kanske kunna skippa Bosen och sjunga och spela  direkt i förstärkaren. Har också en AER compact 60 och en VOX AC30 

Inser att jag är lite ostrukturerad här, men målet att att kunna ha coolt ljud och kunna ha kontroll på ljudet oavsett storlek på scen. 
 

Gitarren är inget problem, den kör jag i AC30n. Men hur man löser sången i olika situationer får jag klura på. Skall kolla på dina förslag!

Link to post
Share on other sites
  • 0
3 timmar sedan sa slejnard:

Förresten, kul att se dig här igen @Anders F 👍

Tack! jag brukar titta in lite då och då, även om man inte är så aktiv längre i trådarna 🙂 Kul att foumet ändå lever vidare! 

  • Gilla 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...