Jump to content

Studiomonitorer för DJ setup ?


Recommended Posts

Hej tänkte ställa frågan om ljudet ifrån Monitorer blir väldigt fel dvs platt och tråkigt när man mixar och lyssnar på redan inspelad musik i dom? Sitter och funderar på att köpa ett par Yamaha HS 8 eller något liknande till min hemma anläggning bestående av dator, mixerbord och kontroller. Har försökt att lyssna på tester på Youtube och tycker det låter väldigt bra. Har idag en större HIFI anläggning men vill ha en mer kontrollerat ljudbild när jag mixar. Har även sökt en del på Aktiva Hifi högtalare men det är väldigt snålt utbud, och de som finns har regel en Blåtand och en massa annat inbyggt. 

Tänkte att ställer jag frågan här finns det säker ett antal med bra kompetens för frågan ;).

 

 

Link to post
Share on other sites

Lutar nu åt kali 8IN, då de har basporten framåt och rekommenderat väggavstånd på 50cm. HS8 har 1,5m ?! Hur kan det vara möjligt, när de säljer väggfäste som tillbehör ;).

Edited by DJC
Link to post
Share on other sites

Att de rekommenderar betyder inte att det är ett måste. Jag har inte kört någon Kali men de får ju bra reviews.  Rummet har stor betydelse.

Link to post
Share on other sites

Men som novis i ämnet så läser jag i första hand manualerna i letandet efter nya högtalare och hoppas kunna lita på dom i ett första urval. I Yamahas manual så rekommenderar dom > 1,5m från sidorna på högtalarna men det är väl det optimala för högtalaren något några få kan få till hemma kan jag tänka mig. Får kanske flytta ut till logen om jag ska skaffa dom där har jag en yta på 10x26 m 😉

Någon som använder Kali´s Monitorer ?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...