Jump to content

Garageband registrerar inte ljudet från MOTU med extern mick?


Recommended Posts

Sist jag spelade in gick det utmärkt. Har sedan kopplat isär delarna (Macbookpro, MOTU 828 2, Extern Neuman mic), och nu när jag kopplat ihop dem igen tar inte garageband upp ljudet från micken/MOTU trots att MOTUn reagerar på ljud från micken. Jag kan inte heller höra ngt ljud från mikrofonen i hörlurarna.

Uppenbarligen för långt mellan inspelningarna...jag glömmer vilka knappar/inställningar jag ska ha. Suck!

På Garageband liger MOTU både som input och output. Jag har klickat i så att spåren är aktiva men det blir bara ett rakt streck vid inspelning.

Vad ska jag göra?

Tacksam för tips! /AC

Link to post
Share on other sites
Annons

Inte vet jag om jag kan hjälpa (var tvungen att googla MOTU) men ljud justeras ju på flera ställen. Har du kollat AudioMIDI setup? Rätt kanal på ljudkort/interface? Rätt kanal på Gb? Medhörning på? Ljud i Systeminställningar? Ljud i Inställningar i Garageband? Dumma frågor kanske men jag använder olika källor vid olika tillfällen och glömmer lätt det. Det var allt en glad amatör kunde komma på. Lycka till!

Link to post
Share on other sites

Tack!! Nu har jag löst det! Under alla provtryckningar och desperata försök hade jag bytt kabelingång i ljudkortet och då räckte det inte med att det stod "MOTU" som inljud i datorn utan jag var tvungen att välja om till "MOTU 2" (kanal 2) inne på varje ljudspår. 🙂

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.