Jump to content

Driva band som ideell förening?


Recommended Posts

När jag började spela ute på 90-talet var det oerhört ovanligt med faktureringsgig. Idag är det säkert 9 gig av 10 som är det.

Skulle det funka att starta en ideell förening så man kan fakturera själv? Idag använder vi faktureringsservice vilket är hål i huvudet eftersom vi har kostnader för bandet som matchar intäkterna. 
 

Tacksam om någon har tips eller vet några fallgropar!

Link to post
Share on other sites
Annons

Ja, jag är med i en ideell musikförening och vi kan fakturera. Däremot kan vi inte plocka ut arvoden/gage/lön. Vi återanvänder eventuella inkomster till att göra inköp till föreningen. Ni skulle om erat band bildar förening göra inköp som ni gemensamt använder tex PA. Däremot om ni skaffar F-skattsedel så kan ni tjäna pengar.

Link to post
Share on other sites

Problemet är väl att någon ska göra deklarationen och för att göra det så behövs det någon form av bokföring.  Det inte alls något som är omöjligt att lösa, men man behöver nog lösa det innan man drar igång.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.