Jump to content

Recommended Posts

Hej!

 

Jag funderar på att skaffa en hemmastudio. Vill gärna pyssla med att göra låtar, sjunga samt spela gitarr. Har gjort en del forskning på produkter samt tittat på massor av Youtube videos. Då det fortfarande inte känns så lätt att bestämma sig bland en värld av produkter så tyckte jag att det skulle vara smartare att höra av mig till er kunniga.

 

Jag skulle därför uppskatta att få er rådgivning , om förslag på en studio kondensor mikrofonpaket med stativ och reflektionsfilter, ett ljudkort, en keyboard samt hörlurar. Har redan ett par monitorer av märket Yamaha HS 80M, samt en laptop av märket ASUS med Processor: 1,7 GHz, och RAM-minne: 6,00 GB.

 

Har själv kommit fram till att följande mikrofon Rode NT1 samt ljudkort Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen, och keyboard av märket Alesis Vl49 kan vara några alternativ att starta med, men vet inte om det går att använda dessa produkter tillsammans efter synkorisering av deras drivrutiner och mjukvaror?

 

Har även haft en Audio Fast Track C400 som inte gick att använda efter installation på min tidigare Windows 7. Fick höra att jag saknade Flash player av en tidigare version, vilket gjorde mig förvirrad och frustrerad eftersom jag inte är så teknisk, så nu vill jag testa nyare ljudkort med förhoppning om att det ska fungera.

 

Tar gärna emot er råd om vilken mjukvara (DAW) ni rekommenderar som fri och premium version, samt vilka keyboard som passar dessa DAW:s?

 

Tack på förhand!

 

Med vänlig hälsning!

Link to post
Share on other sites
Annons

Jag tycker att du borde kunna använda i ditt Fast Track C400. Jag kör själv med ett annat gammalt M-Audio-ljudkort på Windows 10, och det finns (gamla) drivrutiner att ladda ner från deras hemsida. Välj den OS-version du har, eller nyaste som erbjuds om det bara finns äldre drivrutiner.

 

 

Link to post
Share on other sites

Jag gillar som gratis-DAW Waveform 11. Enkelt att förstå. (En del gillar Cakewalk, men jag upplevde det som krångligare.) Waveform inkluderar i gratisversionen, förutom diverse effektpluggar, en trumplugg, och en enklare synth. Ljud hämtar jag gratis (piano, stråkar, trummor, blås) från Spitfire LABS.

Stormembrans-mick (tex NT1) är säkert ett bra val (har själv haft NT2) men jag har pga störande ljud och dålig akustik i rum istället skaffat en dynamisk mick: Shure SM7b. Den har inbyggt puffskydd och inget behov av reflektorskydd eller gummisnoddsupphängning, vilket gör att den kan kännas överkomlig då man slipper köpa tillbehören. Ett billigare alternativ kan vara tex en Shure  SM57 som med min röst inte låter 3000kr sämre.

  • Tack! 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.