Jump to content
TerraSoul

Bättre sångutrustning till repan?

Recommended Posts

Hej, detta kanske passar bättre under live ljud men den delen ser fruktansvärd död ut så jag provar här, det handlar om sång trots allt.

Jag söker allmäna råd, om och om det är värt att kosta på något bättre till vår sångerska i bandet. Viktigt att nämnas är att vi kör metal, så det blir bra högt, och hon skriker, fast inte så jättehögt tonaktigt då.

Hon kör för närvarande med en SM57, som går genom en gammal multi-effekt gitarrpedal (med impedans-omvandlare förstås) in i ett litet Billebro PA 200W (ja usch, ja vet). Gitarrpedalen används främst för att ha en noisegate, lite EQ-möjligheter och att lätt kunna stänga av allt, så man har nån kontroll på det. Allt för att motverka rundgång, det är det som är djävulen här.

Rummet är inte det bästa heller, och för litet. Gissar grovt att det bara är 4x5 meter. Det ska dock vara något ljudbehandlat, det är ju en "replokal" vi hyr, outrustad.

Som det känns nu så hur vi än gör så kommer vi aldrig över en viss tröskel i fråga om nivå när det gäller rundgången, tjutet smyger in vid sång, och säkert från de andra instrumenten också. Klart att hon står bakom högtalarna och så långt bort det bara går, det hjälper säkert mer om hon tittar in i ett hörn och skriker (men hur kul är det?). 

Gitarr och bas-förstärkaren står på vardera sida om trummorna. PAt, bägge par står på ett bord riktat diagonalt genom rummet (inga stoplar på det). Vet att allt ska helst stå i samma riktining som trummisen, men vi får helt enkelt inte plats. 

Hur illa detta må vara så tycker jag att allt ändå låter OK, alla hör varandra, men sången verkar alltid vara svagast tyvärr. Skulle vi vara mer proffsiga hade vi förstås haft monitorer, in-ear lösningar osv. Se detta mer som ett "ungdoms-band" (även om vi inte är ungdomar längre direkt haha).

Jag förstår att vi aldrig kan uppnå perfektion, vi har kul, är ju viktigast och det är inte meningen att vi ska sound checka ihjäl oss. 

Så kan det vara värt att kosta på något här? Vår sångeska är nog villig att lägga några tusenlappar på något bättre.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.