Jump to content

Recommended Posts

Hej Håkan heter jag är pensionär, har jobbat med musik, lärare instrumentalt. Har spelat i dansband, storband, symfoni orkestrar, spelat piano till Dansundervisning. Har forskat i musik, hur vi påverkas av toner. Rätta toner kan balansera våra sinnen (Chakrasystemet) Ge inte upp är ett stycke som kan hjälpa människor enligt min uppfattning (i dessa tider) Började med Notator på Atari dator. Jobbar nu med Logic Pro. Jag gör inga texter det blir Instrumntalt. Är uppvuxen i Rättvik har har folktons arv från min Morfar Riksspelman Fyr Olov Söderström.

Bor nu i Falun, har planer på att lägga ut musik till försäljning, men det tar tid, för närvarande filmar jag, naturfilmer med egen komponerad musik, avslappningsmusik, är jag mycket intresserad av. Vore mycket roligt att få ett reaktion av dig

             


Link to post
Share on other sites

Hej Håkan och välkommen till forumet. Intressant med din forskning. Huruvida din låt kan hjälpa i dessa tider kan jag inte uttala mig om, men att aldrig ge upp är (ofta) ett bra budskap. Efter att ha lyssnat på låten känner jag personligen att den upprepar sig lite väl mycket, det är egentligen fyra mer eller mindre identiska bitar som ligger efter varandra. Mer variation för att behålla lyssnarens uppmärksamhet behövs helt enkelt, enligt mig.

Rent mixmässigt tycker jag du ligger bra till. Både balansen mellan instrument och frekvenser. Kan eventuellt sakna lite lågt mellanregister vid 300 Hz samt mellanregister vid 1000 Hz - för att ge musiken mer kropp/pondus och mindre hängmatta. Vidare kan du kosta på dig att dra på med lite luft över 12 kHz samt komprimera hela mixen försiktigt, max 1 dB i låtens starkaste partier.

Gjorde en snabb master för att visa vad jag menar, men som sagt mer variation borde vara ledordet du tar med dig.

Trevlig sommar.

Mvh Jon


Edited by Jon Rinneby
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...