Jump to content

Recommended Posts

Hejsan! Jag är sugen på att öva lite mixning. Var ett tag sedan jag mixade i datorn. Jobbar normalt som ljudtekniker vid livekonserter. Som ni vet är det svårt att hitta jobb på den fronten ett tag framöver.

Behöver lite sysselsättning med andra ord. Tar gärna emot era hemma demos eller semiprofessionella inspelningar.

Även lite sugen på att prodda lite, har du fastnat på en låt? Vem vet, kanske klickar det till!

Intresserad av pop, rock, soul, indie, funk framför allt men har en bred musiksmak.

Har även tillgång till en lokal på ca. 100kvm komplett med utrustning man kan spela in i om det skulle vara av intresse.

Allt Gott, Henrik

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Posted (edited)

Hej Henrik! Jag har en del projekt som kunde ha varit bättre mixade. Här har du min soundcloud. Kanske kan vi gå igenom dem tillsammans så jag lär mig nått jag med. 

 

Edited by Toschhen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej, absolut! Har inte mycket erfarenhet med EDM och liknande. Har självklart mixat en hel drös live men det är ju en annan femma. Vore nog en rolig utmaning.

I vilken DAW jobbar du i?

Kanske dröjer lite innan jag svarar här. Så maila gärna mig, så kan vi prata vidare.

jan.henrik.persson@gmail.com
 

Mvh Henrik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Senaste foruminläggen

 • Similar Content

  • By Ellen Sandberg
   Hej!
   Jag har hållit på med musik i hela mitt liv, på ett eller annat sätt. Numera är det däremot något mer seriöst än vad det var när jag som liten stod framför Singstar (någon som minns det?) och sjöng med till Lisa Nilssons "Himlen runt hörnet". Själva låtskrivandet och sjungandet har aldrig varit ett problem för mig, problemet är snarare att jag inte är särskilt duktig - för att inte säga som sanningen lyder; jag är kass, på själva musikproddandet. Nu kommer vi till det förhoppningsvis roliga och intressanta för dig som läser det här; jag söker nämligen en person som kan sitt inom proddande och kan hjälpa mig att jobba på en av mina låtsnuttar som jag nu suttit på ett tag. Är du duktig, eller tycker bara att det rentav är kul att prodda i olika program? Då är det här för dig!
   Allt jag skriver är på svenska, och de genrerna jag jobbar med är främst följande: pop, indie och poprock. Tänk Kent, Veronica Maggio, Miriam Bryant, Little Jinder, Jonathan Johansson, Håkan Hellström, Hemliga klubben osv. 
   Om det låter kul och du är på, om du vill att jag ska skicka en liten demo på låten jag vill jobba med, eller om du bara vill växla några ord och testa lite, så kontaktar du mig antingen här i forumet eller på följande medier:
   Mejl: ellensandberg03@gmail.com
   Instagram: ellensandberg
   Ha det bra, hoppas att få höra från någon av er snart, och tack på förhand!
   /Ellen Sandberg
  • By Funkfot
   Jag och ett gäng andra planerar ett inspelningsrum i en källarlokal med en restaurang ovanför.
   Musiken därinne kommer inledningsvis att i huvudsak bestå av rock 'n roll och arg metal.
   Lokalen är rymlig, men takhöjden är begränsad till drygt 2,2 m. Väggar, golv och tak består av betong, och golvet är inte helt jämnt överallt. Tanken är att rummet ska bli 3,6*4,8 m.
   I skrivande stund har vi i materialväg;
   C:a 50 OSB-skivor i måtten 2400*1200*10 mm
   Ett mindre förråd fullt med takisoleringsskivor från ett kontor i varierande mått, uppskattningsvis 150 st. Tjocklek varierar, men c:a 15-30 mm
   Obegränsat med regelvirke i måtten c:a 50*100 mm
   Laminatgolv till den tilltänkta golvytan
   Vi ska bygga flytande golv. Vad rekommenderar ni för konstruktion med materialet i åtanke, för att dämpa optimalt? Vi testade att lägga två OSB-skivor ovanpå ett lager takisoleringsskivor på golvet (utan skruvar eller dämplim) för att testa konstruktionen, men resonansen verkar vara ett problem; det dånade och lät rätt 'ihåligt'.
   Tankar och förslag? Kan vi ens använda OSB-skivorna till golv? Vad är det lämpligaste materialet att isolera golvet med?
   Bifogat nedan finns våran plan för hur golvskivorna skulle kunna ligga i två lager (jag är ingen konstnär), samt materialet vi har att tillgå.

  • By MIDI
   Hej. Nu har jag läst runt på ett otal forum så mycket att jag knappt vet vad jag läser längre. Både en vända innan jul och nu senaste dagarna. Har läst denna artikel flera gånger ->http://wiki.kontrollrummet.com/Akustikbehandling#R.C3.A4kna_ut_problemfrekvenser . Men jag hittar inget som hjälper mig med precis det jag vill åstadkomma!
   Jag har tänkt använda ett rum i min nya lägenhet till musikrum/inspelningsrum. Därinne har jag min inspelningsutrustning och mina instrument. Jag vill kunna använda det till att spela in sång, fiol och gärna gitarr. Till att börja med har jag gjort ett litet sånghörn, med madrasser på väggarna (i brist på bättre, de är vad jag hade hemma). Har inte kommit så långt att jag provat sånghörnet än, men efter vad jag läst mig till ska det inte behövas mycket mer än så för att få en okej sånginspelning (japp, ska laborera med det mer sen också ändå såklart).
   Saken är den att jag inte vet hur jag ska gå vidare! Jag skulle gärna vilja akustikbehandla rummet men är fattig. Jag bygger mer än gärna själv, sambon har gett mig tillstånd att gå lös och anpassa där inne hur jag vill, och det behöver inte vara estetiskt tilltalande inredning på något sätt.
   För det första har jag en massa äckligt klappeko. Nu har jag läst så mycket att jag blir alldeles snurrig. Vad ÄR bästa budgetsättet att få bort klappeko? Är det upphängt veckat tyg, fler/bättre absorbenter eller vinklade hårda ytor som är mest effektivt?
   För det andra vill jag dels gärna ha ett så torrt sångljud som möjligt när jag spelar in, då jag tycker mer om att lägga på rum artificiellt i efterhand. MEN om jag gör hela rummet torrt lär det väl inte vara roligt att sitta och spela/öva i? Repade med en kompis där inne och han tyckte inte om att sjunga där då han ansträngde sig så han fick ont i halsen, jag vet inte vad det beror på dock. Och det är väl i första hand detta jag inte hittar så mycket om i vare sig wikin eller på något av alla forum. Hur utformar/möblerar jag ett litet lägenhetsrum så det får en trevlig ljudmiljö när man spelar instrument därinne? Samtidigt som jag blir av med klappekot...
   Mixar gör jag i lurar, äger inga monitorer. Men när jag läser runt handlar den mesta av informationen som finns hur man använder spegelmetod, sweetspot, monitorplacering och så vidare. Jag har väldigt svårt att hitta något om "liverummet", det står bara att sådana rum är mer flexibla då man kan göra flyttbar inredning osv. Det jag hittar angående sånghörn, är att resten av rummet inte ska låta kass, men inte HUR man får till den biten.
   Rummet är rektangulärt med måtten 3,99 x 2,80 x 2,50 (sista är takhöjden) m. Långväggarna är i betong. Inre kortväggen (med garderoberna) är i något "lättare" material, vet inte vilket, men det låter mycket ihåligare än betongen när jag knackar på det. Yttre kortväggen, med fönster, är ett smått mysterium. Hela väggen ser ut att vara täckt med spånskivor, övermålade. Spånskivorna slutar någon cm innan de möter fönstrets och dörrens lister, så man kan se det undre lagret. Förstår dock inte vad det är för material i den väggen, funderar på någon form av trä. Fönstret och balkongdörren vetter inte ut, utan mot vårt uterum/"inglasad balkong". Huset är byggd på 70-talet, miljonprogram, om det är till nån ledtrådshjälp.
   Så vad kan jag göra för att få det så bra som möjligt utifrån alla tre önskemålen? Viktigast är att få bort klappeko, sedan att sångljudet blir neutralt, och i sista hand kommer övnings/jam-ljudmiljön i prioritet, eftersom man i värsta fall kan sitta i något annat rum och spela. Men jag hade hemskt gärna lyckats utforma rummet så även den tredje aspekten tillfredsställs.
   Är diffusorer en idé över huvud taget i det här lilla rummet?
   Bra eller dåligt att hänga upp en massa tyg på väggar och i tak?
   Försöka omforma rummet med t.ex böjda plywoodskivor mellan tak och vägg?
   Behandla hörn och vinklar på annat sätt?
   Jag har som sagt dåligt med pengar, så det blir till att bygga själv. Jag kanske har råd att köpa t.ex. en mineralullsplatta per månad, men det gör inget om det här inte går jättefort så det får väl vara så i sådana fall.
   Bifogar bilder på rummet, är inte bäst på Sketchup men ni fattar i alla fall. På golvet ligger mattor i lite olika material och utförande, jag har inte satt upp något i taket än. Vill vänta med allt för avancerade ingrepp tills jag vet att jag är någorlunda rätt ute. På väggen ovanför pianot tänkte jag sätta en bit (syns på sketchup-bilderna) sånt mörkgrått "taggigt" skum, mest för att det ska låta bättre när man sitter vid pianot och sjunger in mot väggen.
   Jag har inte testat frekvenser eller provat ljudet på något annat sätt, eftersom jag först vill bli av med klappekot (jo, DET har jag ju iaf testat). Och innan jag börjar täcka alla kala ytor vill jag veta om jag tänker rätt.
   All möblering är omflyttningsbar och öppen för förslag. Mina gitarrer har ett hemmasnickrat gitarrställ på en tv-bänk på hjul. Den fristående garderoben kan flyttas men jag har den gärna i det rummet. Tips på hur jag ska göra med de fasta garderobsdörrarna mottas också tacksamt, ska jag klä i dem eller använda dem som reflektorer? Dörren in till rummet har en glasruta, den går att byta ut mot en vanlig men jag tycker att den är rolig så kan jag behålla den så gör jag gärna det.
   Jättetacksam för hjälp och guidning! /MIDI
   Oj, har tydligen använt hela min uppladdningskvot för bilder. Ska försöka länka till tre till här strax.  • By Johan Brynte
   Hej Mitt namn är Johan jag söker någon rolig att sammarbeta med inom musik samt någon artist.
   Jag har hållt på i ca 20 år totalt. Men lärde mig mixa senare vid 10 års erfarenhet ca.
   Jag har studerat lite eller satt säga gjort kurser i FL studio. Jag är rätt duktig. Saknar små delar som tex hur man får allt ligga precis på 0 db. utan att cutta ljuden satt säga. Man kan ju få ungefär men inte helt 100% så har konstruerat en egen plug som fixar det automatiskt 😉
   Ja satt säga har även hållt på byggd Synthar och sånt.
   Det jag skulle vilja söka främst är en Artist både Rap och sång. Så man kan göra lite beats. Tycker det inte är specielt svårt med Melbourne Bounce eller EDM rätt tråkigt för min del. Men är endå ok. (INOM STOCKHOLM) Inget måste förståss
   Den jag söker som partner ska hellst ha pluggarna man sj kör så det inte failar där. Kanske är duktig på vissa delar där jag då är sämre eller så där.
   Jag kan göra egna melodier i FL studio eller andvända midi filer och göra om dom så det blir något annat. Vet hur man lägger Reggae Chords, riddims osv. Major,Minor. Assså utan att andvända FL studios egna major minor things. Och har även en kompis som e rätt bra på musik som kan spela av låtar utan att behöva tännka. Tar ca 1 min per låt. Asså menar då Chordsen och då menar jag inte rippa en låt. Utan få fram chordsen om man tycker låten är bra och göra något eget, ser det väldigt tråkigt att göra en samma låt som redan finns. Menar med detta jag kan ta fram melodier och allt utan problem.
   Söker mer seriöst fast endå kul hobby. Vore tråkigt om man försöker få tag i den personen man ska göra detta med. Sen tar det 3-4 dagar innan man får svar. För att dom e upptagna av annat fritid osv.
   Ser gärna att du e bra på rappa och villa komma någon vart. eller sjunga. Vill hellst inte ha någon artist som redan är känd. Ser det tråkigt då man inte lyfter fram någon ny.
   Jag kommer göra så att jag tar fram ett antal snuttar på ideer tex 5-10 olika då du får lyssna av och se vilken sorts melodie eller så du gillar av detta. Sen börjar vi göra den till din låt som sjunger eller rappar.
   Och om ni bor inom stockholms området är det ett + då man kan sitta tillsammans kanske? någon gång.
   Dom genrer jag är bäst på kommer nedanför.
   Hip Hop Boom Bap brukar va samma som latin och vissa svenska låtar.
   Hip Hop Modern typ Talk Dirty/Wiggle Wiggle kallas detta Trip Trop? svårt kunna alla namn på allt.
   Hip Hop Latin Mexikansk Colombisk mm (Han jag körde med innan gillade dock inte Chicano)
   Hip Hop Trap. Kan göra det men det blir för enformigt så man går över i låtarna till något annat. Jag tröttnar på det men kan göras helt klart.
   RnB Viss typ av Rnb
   Reagge Typ all
   Reaggeton Alla
   Latin House kallas dessa tropical house? hmm
   Romanian House
   Balkan House
   Dutch Men tråkigt
   Eurodance
   Hands Up
   EDM Drops
   EDM Typ All Sort
   EDM Western rätt ok
   Melbourne Bounce tror det ingår i EDM. Ah eller progressive House 😉
   Pop Viss typ av pop
   Dancehall är inte det lättaste men kan garanterat göra. Har dock inte hållt på så mycket med det
   Electro House förutom old school gammla som jag inte sysslat med. Med pitchade basar som går upp ner med sidechain. Tråkigt tyvär.
   Hardcore har alldrig gillat den nya stile UK hardcore etc och för snabb tackt men kan göra utan problem
   Hardstyle är lätt men väldigt tråkigt med dist basarna.
   Jumpstyle samma där tråkigt. Det kan va OK! om man gör hands up mixed med jumpstyle.
   Trance boring. SÅ gammalt och tråkigt tyvär så kommer nog inte ägna tid åt det. Får övertala mig.
   Men om du verkar intreserad hör av dig till mig här eller hellst till min mail JohanBrynteoso3@gmail.com
   Skicka gärna då vad du har gjort tidigare. Samt gärna om du har något mål.
  • By Jimmydjglaad
   Gjorde idag denna låten http://www.youtube.com/watch?v=dRaXcyMvbBQ men som ni säkert hör så är mixningen kaos 🙁 Ingen som vill sammarbeta med den låten?`Peace
 • Veckans populäraste ämnen

 • Senaste låtarna

 • mixakuten_ingang.jpgMIXAKUTEN
  Som medlem får du kostnadsfri hjälp med mixning eller mastring av din låt.
  Läs mer >

 • Utvalda pressmeddelanden

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.