Jump to content

Göra remakes på låtar


Recommended Posts

Hallå hallå! Tänkte bara ställe en snabb liten fråga här. Använder ni er av Youtube när ni gör remakes på låtar? Alltså en tutorial där de har hela projektet uppe och visar alla ackord, leads osv. Eller lyssnar ni er bara fram helt själva?

Link to post
Share on other sites

Men är det bättre att bara på något sätt försöka att lyssna sig till rätt ackord osv även fast man är väldigt väldigt dålig på det och det blir total pannkaka av alltihop? Eller fungerar Youtube också?

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Hej Hasse l'Snoken

Är man dålig på det blir det fel (blir det rätt är man bra på det) men med lite teori och vana lär man sig känna igen vanliga ackordsföljder (o m tiden enskilda ackord) men innan dess är nätet bra. Mitt råd som icke-proffs är att hitta rätt ackord bara i skrift och lära sig själva stommen, melodin, harmonierna och rytmen innan ev. riff, solon, break etc. Då kan man lattja och kanske hitta en egen vinkel man gillar. Ska man bli proffsmusiker o övar fem timmar om dagen är det inte så. Själv var jag för lat för att lära mig andras låtar "rätt" utan höll mig till blues eller egna låtar. Det är svårt att göra fel då. Vi äldre fnulare har ju oftast gitarren som utgångspunkt men har man en DAW, loopar o MIDIkeyboard som utgångspunkt kan det vara lockande att försöka göra exakta re-makes. Dum idé tycker jag...

 

  • Gilla 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...