Jump to content
Swanlights

Studiotips till nybörjare

Recommended Posts

Posted (edited)

Hej!

Kanske finns det redan nån tråd för detta, förlåt om jag skapar en ny i onödan isf. :)

Jag är en (relativt ung) tjej som vill börja spela in själv. Skriver låtar, spelar piano, gitarr och lite annat men kan ABSOLUT INGET om inspelning. Har hängt lite med kompisar som har grejer men i dessa tider blir jag sugen på att spela in själv. Har en stationär PC som är några år gammal som jag tänkt spela in på.

Det jag söker är i första hand ett program för att spela in med mic. Dvs inga syntplugins och sånt, till att börja med i alla fall. Vill bara lära mig att lägga "lager på lager", leka lite med effekter och så. 

Upplever att de flesta program har mycket mer än jag behöver. Testade Cubase lite men tyckte det var så krångligt eftersom jag börjar helt från scratch, fick googlade varenda ord i menyerna typ. Finns det nåt program som är lite mer...plug & play? :)

Går bra att skicka meddelande också om man hellre vill...

Edited by Swanlights

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Hej,

Välkommen till Studio. Av det du beskriver så rekommenderar jag att du börjar enkelt. Om du har en usb-mikrofon så kommer det bli så mycket plug-and-play som går att få. Vad gäller program så räcker Audacity till det du beskriver, och det är dessutom gratis. Det enda du gör är att välja vilken ljudingång (usb-mikrofon) som du ska ha, och vilken ljudutgång du vill använda (förslagsvis hörlurar eller högtalare anslutna till din dator).

Om du inte har en ljudutgång så behövs även ett ljudkort. Beroende på vad det är för mikrofontyp så kan ljudkortet behöva kunna fantommata och då är det lite mer att hålla koll på. Så absolut enkast att börja med är en usb-mikrofon.

Lycka till!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej!

Tack för svar! Precis det tipset fick jag av en annan användare i meddelande också det får det bli :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.