Jump to content
Matsan

Uppdatering ljudkort

Recommended Posts

Hej! Ny här så ursäkta om jag gör idioti ✌️

Iallafall hade jag tänkt uppdatera till nytt ljudkort och behöver lite hjälp. 

Idag har jag ett scarlett med två ingångar. Det klassisk, ni har säkert sett dom. Men eftersom att det ljudkortet måste tillbaka till sin ägare funderar jag på om det är dags att uppdatera till något bättre. Men jag är nöjd med ljudkortet, det låter bra och gör det den ska. 

Samtidigt tänkte jag köpa ett par sennheiser hd600, det skulle därför vara bra med ett ljudkort som kan driva dom, eller ett ljudkort som har utgångar till en Hörlursförstärkare. Jag önskar även tips på en bra Hörlursförstärkare om det finns. Jag har kollat på schiiit magni 3 men den verkar svår att få tag på i Europa just nu. Bra prisklass på den annars. 

Ursäkta rörigt inlägg och hoppas någon har lite tips :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Mitt tips är MOTU M2 eller M4. De erbjuder ungefär samma funktioner som Focusrites scarlett-modeller. Skillnaden är att de inte rundar hörn för att få ned kostnaden. Rena och tysta preamps och en kraftfull hörlursförstärkare som klarar att driva ett par HD650. Så det behövs ingen extra hörlursförstärkare. 

MOTU har dessutom lång support på sina produkter vilket ger dom en lång livstid. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för svar! Jag har läst på lite och det blir antagligen en m4. Jag måste dock vänta tills den finns i lager. Så bara av nyfikenhet, om jag skulle hoppa upp ett steg i prisklass, vad skulle du rekommendera då? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det beror på vad du tänkt använda det till. Vill du ha fler in- och utgångar? Fler kontrollrumsfunktioner som alternativa ljudkällor och lyssningar , monoknapp, dimfunktion etc? Möjlighet att koppla ihop flera enheter (i flera rum till exempel) och styra de från en master-enhet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.