Jump to content

Söker tips för sångtext till en EDM-låt.


Recommended Posts

Hej allihopa!

Jag skulle behöva lite tips för sångtext på engelska till en EDM-låt som jag har gjort färdig och som är redo för att mixas och mastras. Låten är melodisk och medryckande, blandad med mjuka och hårda synthar över hela låten. Något att tänka på när man skriver är att den känns som en större arena-låt. Jag önskar att ni kunde lyssna på den redan nu men jag vill inte ladda upp den riktigt ännu.

En textidé som jag just fått skulle kunna vara att sångaren sjunger om att hon/han så förtvivlat mycket vill dansa. Lead-synthen skapar den "vill förtvivlat mycket-känslan" i chorus-delen. Jag gillar poetiska texter som är vackra, som berör och är smarta. Enkla texter skall dock inte underskattas.

Skulle vara tacksam för förslag på sångtext och även låt-titel. Ha det bäst!

Bästa hälsningar! 😉

Link to post
Share on other sites
Annons

Det är svårt att ge tips om man inte hört åtminstone en sneak peak utav låten. Musik ska ju beröra. Som låtskrivare/textförfattare utgår jag i alla fall nästan alltid (om musiken redan finns där det vill säga) på ren intuition  och vad som passar ihop med resten utav låten med stämning,arrangemang etc. Att beskriva är en sak men gå  enbart  efter verbal tolkning är lite som att försöka leta efter en parfym på enbart beskrivningar utan att ta ett doftprov.

Men det är sant i och för sig att alla texter behöver inte alltid vara  väldigt pretentiöst skrivna beroende på genre, låten i sig etc 🙂

Men några frågar du kan ställa dig själv: Vad vill du låten ska handla om (lite mer exakt ?) Typ någon nyckelkänsla eller nyckelord? Vad för känsla får du när du lyssnar på låten ?T. ex har den  lite moll och melankoliska-vibbar(även om det kanske inte är mycket) eller är den enbart upptempo och känns "glad"/ upplyftande ?

 

Edited by Sparklinglitter
Link to post
Share on other sites

Tack för din input! Jag inser nu att jag är för tidigt ute och återkommer därför istället när jag har laddat upp låten.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.