Jump to content
Annons

LAB slutsteg för flush monterade mains?


pdac (oregistrerad)

Recommended Posts

pdac (oregistrerad)

Hej på er.

Vi håller på planera lyssningen vårt nya kontrollrum (5x4,5x4m). 

Har fått tag på ett par fina mains, Dynaudio/Focal hybrider, med dubbla Dynaudio 8" basar å Focal mellanregister å diskanter. Lite beroende ifall en bryggar basarna på de inbyggda filtren eller inte så blir nominal watten antingen 150w eller 300w i 8ohm på monitorerna. Så för att driva dem behöver vi ett eller två slutsteg på 600w alt 1200w per kanal enligt x2-4 principen för att säkerställa brusfri lyssning 25hz-25khz. 

För att underlätta lyssningen när klienter eller externa producenter kopplar in sig så vore det oxå önskvärt att flytta DSP hanteringen OTB. Vi kör Sonarworks idag för våra närfältare (Adam A7) och mellanfältare (Munro Egg 150). 

Någon här som använt/använder LAB Gruppen PDX3000 eller IPD1200/IPD2400 steg för att driva era passiva monitorer? 

Dynaudio rekommenderar LAB PLM stegen till sina nuvarande passiva monitorer å även om det finns en tanke på sikt att flytta filter/crossway hanteringen ut ur monitorer å separera drivningen av elementen så känns PLM stegen idagläget lite för overkill. De kostar ju dessutom mellan 5 å 10 gånger mer än PDX/IPD stegen.

Tänkte diskutera med LAB på Monitor mässan här i Umeå nästa månad men vore intressant å höra om det är några här som har erfarenhet av dessa olika LAB steg?

Tex:

Erfarenhet av driva studiomonitorer med LAB steg? 

Ljudskillnad på LABs rena digitala och analoga/digitala steg?

Erfarenhet å ljudskillnad på LAB egna IntelliDrive DSP och LAKE DSPn i de dyrare stegen? 

Tack på förhand

//Pierre

Redigerat av pdac
Felstavningar
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 4 månader senare...
Annons

Vi har både IPD2400 och IPD1200 även om givetvis IPD2400 är grymt, dock till ett betydligt högre pris. Dom är i princip samma steg, bara dubbla nätdelar i 2400. Även IPD1200 mycket kapabelt då vi t.ex. kört 1200 på sub tillsammans med 2400 på topparna vid några tillfällen. Funkade klockrent! Båda stegen spelar med pondus och är tydliga utan att låta hårt eller pressat. Vi har aktiva studiomonitorer så i studion har vi inte testat LAB-stegen, men jag har jämfört IPD2400 med Linn Klimax Twin i ett mastringssystem, Linn-steget är något av ett supersteg (kostar 5 ggr priset av ett IPD2400) och LAB-steget gjorde i princip allt rätt även jämfört med ett sådant superslutsteg.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...