Jump to content
Annons

Joakimleion

Rusta upp en källarlokal till "studio" på skolan

Recommended Posts

Hejsan

Jag är musiklärare på en skola.  Vi har idag ett litet musikrum, som oftast kallas för "skrubben". Mitt mål är att den ska få börja kallas "studion" istället. Jag har fått ok från rektorn att köpa in ljudkort, mikrofon och midi-keyboard för att kunna göra enklare inspelningar med eleverna. Det största problemet med det här rummet är dock akustiken. Det är hårda väggar i betong åt alla håll. Givetvis är budgeten väldigt begränsad också, och min tid att jobba med detta likaså (jag kostar ju också pengar..).

Så jag rådfrågar er om vad jag skulle kunna göra med det här rummet för att minimera att ljudet slår i väggarna. Det behöver inte bli "studio-bra", utan bara det blir tillräckligt för att eleverna ska kunna göra hyfsade inspelningar så är jag nöjd. Den idén jag har just nu är att montera MDF-skivor (https://www.byggmax.se/mdf-skiva-p09228) på väggarna, för att sedan hänga tyger ner från taket framför dem.

Är jättetacksam för respons på denna idé och andra förslag eller lösningar!
Bifogar ett par bilder via länkar nedan, ursäkta att det är lite stökigt. Rummet är litet också, runt 3-4m i en kvadrat.

https://photos.app.goo.gl/5xGWu4Wo28D64f3h8

https://photos.app.goo.gl/zLvGwn2FHQrXSunU9

https://photos.app.goo.gl/Qn2BuZDRQ7ZQ1tX3A

https://photos.app.goo.gl/2a2WoCKvYdq7ecdn7

 

Edited by Joakimleion

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Tack så mycket för bra tips! Jag har tänkt på stenull. Men de måste ju i så fall kläs in noggrant så inte barnen kommer och pillar på det. Därför jag tänkte att MDF-skivor känns lite enklare att hantera, även om jag förstår att det kanske inte är lika effektivt. Är också lite orolig över eventuellt damm som kan lossna från stenullen. Känns inte kul att vara den som tar en eventuell hälsofara till skolan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helt värdelöst med tyg och mdf....ingen mening alls. Man klär ju in stenullen med tyg. Tyg finns på ikea för 15kr/m... :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.