Jump to content
Sign in to follow this  
luddeandersson

Soundtoys Decapitator

Recommended Posts

Såg att soundtoys säljer sina plugins för 500 kr fram till fjärde december. Funderar på att köpa Decapitator. Är det fortfarande den bästa distortionspluggen, eller finns det bättre alternativ numera? (Soundtoys verkar ha strul med sin trial-funktion, därför har jag inte kunnat testa den själv.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Bäst vet jag inte men jag använder Soundtoys plugins i stort sett hela tiden. Dom är riktigt bra i alla fall.

Edited by Lindpop
  • Gilla 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Den är värd 500kr lätt. Väldigt användbar både på subtila och extrema inställningar. Köp. Äger en del andra dist pluggar och denna skulle jag köpt för länge sedan hah :) Köpte den nu på BF

  • Gilla 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag gillar att det är möjligt att överstyra flera av Soundtoys pluggar. En av mina favoriter är Devil-Loc. Den pumpar och fräser en hel del, men om man mixar in den parallellt med den rena signalen kan den ge intressanta resultat. 

En annan pluggutvecklare med stort fokus på saturation är Kush (som också utvecklar under namnet Sly-Fi). Det går att överstyra i stort sett varje plugg, med olika resultat. Sly-Fi Axis EQ är en av mina favoriter för att överstyra trumljud. Kush Omega-pluggar är en annan favorit. Flera olika överstyrnings-smaker uppdelat på en serie mindre pluggar. 

När jag vill överstyra en hel mix brukar jag använda Plugin Alliance Black Analog Design HG-2. Den ger en jämn och balanserad saturation över i stort sett hela frekvensspektrumet. Bra sätt att tämja transienter på också.

Slutligen blev jag positivt överraskad av Waves relativt nya Abbey Road Saturator. Funkar bra på enskilda ljud. 

  • Gilla 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack tipsen Joachime. 

Fick svar från Soundtoys och ska ladda ner på prov. Prövar även Waves Abbey Road Saturator. Den verkar lite svår att använda, default-inställningen är extremt vass i diskanten, men efter lite skruvande verkar den rätt bra på sång och akustisk gitarr. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.