Jump to content
magnus83

Nytt ljudkort istället för Audient iD22?

Recommended Posts

Jag har i dagsläget ett ljudkort, Audient iD22, som är helt OK. Men eftersom man alltid vill käka grönare gräs och leka med nya leksaker i "studion", så undrar jag vad ni rekommenderar som nästa steg i min ljudkortsutveckling? :)

Det jag är ute efter är lite fler in- och utgångar än iD22, och med fler ruotingmöjligheter. Stabila drivrutiner och bra preamp's.

Jag tänker att jag kommer skaffa lite mer outboard. I dagsläget har jag en kompressor (KT-2A), men är ju naturligtvis sugen på mera roliga saker att koppla in. ;)

Edited by magnus83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vilken budget tänker du?

Vänligen,

CHAE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har spanat på ID22 ett tag, hur är drivisarna? 

Ursäkta att jag ställer en motfråga utan att ge dig ett svar. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Den har väl ADAT så du har 10 ingångar.  RME har bra stöd. Fireface UC eller UCX har 18 ingångar.  Är det för lite så finns 802 som har 30.  Bara att titta i plånboken och se vad som finns.  Jag kör 802 via firewire. Thunderbolt är idag förmodligen det bästa alternativet och thunderbolt är grunden för USB4. Tyvärr har RME inte släppt något thunderbolt 3.0 interface så det är inte helt lätt att välja rätt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pcie elker TB kort måste ju vara bäst och finns adat som sagt så kan du lösa flera ingångar via externa enheter. En billig lösning är ada8200 som kan funka som 8 kanaler standalone preamp också om man loopar den.

Ad och da omvandlingen bygger väl på samma teknik i alla system men elektroniken runt skiljer nog ganska mycket mellan tillverkarna och det är den som låter och som man gillar eller ej.

I övrigt tror jag att placering av och eventuella kombinationer av mickar och akustiska egenskaper där du spelar in inklusive hur instrumentet låter och framför allt spelas på är oerhört mycket viktigare.

M Audio Delta 1010 Pci versionen

Delta 44 och 66

Saffire Pro 10 i/o

Phonic firefly 302

funkar bra alla men är gammalt junk som fan men kombon delta 1010 och ada8200 måste vara världens billigaste bäst ljudande kombo som nånsin funnits. 8 in 8 ut bra preamps nästan gratis då värdet på ett delta kort förmodligen är lägre än på järnskrot.

Har ett av mina i garaget studjoon i en gammal ångmaskins z77 gigabyte rig inblandat i ett aggregate device setup med logic 9 och det funkar kanonbra. Kör inspelning och livestreamning simultant och kollar mycket på Rusconcert som looparn hatar på twitch och det funkar skitbra.

 

 

Edited by pop53

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Annons


×
×
  • Create New...