Jump to content
Jizzen

Få in Omnisphere 2 i Studio One Pro..?

Recommended Posts

Jag har installerat mitt nyinköpta Omnisphere 2.6 på min andra HD (ej systemdisken alltså) och undrar nu vilken mapp det är man ska "peka" på för att få in ljuden i Studio One Pro? Jag har ännu inte "authorizat" programvaran, men det gör man väl inifrån Studio One förmodar jag?! Jag hittar ju STEAM-mappen...är det den man ska peka på, eller?! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag flyttade filen "Omnisphere.dII" från en Steinberg-mapp till 3rd party-mappen i Studio One 4-mappen under program på (C:)-disken. Så nu dök i alla fall Omnisphere upp i Studio One Pro så att jag fick fram Authorizationfönstret. Dock fick jag ett felmeddelande om att inte STEAM-mappen hittades.

Edited by Jizzen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu är Omnisphere authorized, men jag kommer inte åt STEAM-mappen med ljuden som ligger på min (E:)-disk. Verkar som att det krävs att man kör som "administratör". Hur löser jag det här dilemmat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag måste faktiskt vara världssämst på att installera mjukvaruprogram..blir nästan alltid någonting galet när jag ger mig på det! 😫 Detta trots att jag följer tydliga instruktioner när jag gör sådana här saker. Visserligen valde jag nu att installera STEAM-mappen på annan disk än (C:)...så jag antar att det är därför det strular den här gången. Kan säga att det är något tröttsamt att hålla på med problemlösning var och varannan gång man ska installera ny mjukvara av den här typen. Så Omnisphere får jag inte igång..och ej heller mitt gamla Sonic Synth-bibliotek har jag lyckats få in i Studio One Pro. Frustrerande... 😬

 

Omnisphere.dII-filen har jag placerat i mappen "(C:)->Program->PreSonus->Studio One Pro 4->Plugins" nu, medan STEAM-mappen är placerad i mappen "(E:)->Omnisphere".

Edited by Jizzen

Share this post


Link to post
Share on other sites

På mac frågar Omnisphere efter steammappen när man startar Logic har jag för mig. (Om man flyttat den). Har inte det själv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Även på PC frågar programmet ifall Windows ska leta upp STEAM-mappen. Men det spelar ingen roll hur jag gör eller att jag följer exakt beskrivning som finns tillgänglig på nätet...det är helt omöjligt att få ljuden från STEAM-mappen in i Omnisphere.

Helt sjukt att det ska bli sådant här strul varje gång man ska installera program på sin dator. Det lustiga är att det är alltid diverse musikprogram, plugins och sådant som strular..aldrig andra typer av program som jag installerar på datorn. Funderar på att avinstallera Omnisphere och sedan installera om det på (C:)-disken istället. Problemet är att programmet verkar ju inte gå att avinstallera automatiskt nu när det inte ligger på (C:)-disken, så det blir väl att plocka bort allt manuellt gissar jag.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ger upp!!

Har installerat Omnisphere på nytt enligt alla konstens regler (denna gång på (C:)-disken) och i Studio One ställt in så att sequencern pekar på STEAM-mappen. Omnisphere startar upp i Studio One, men det är helt tomt på ljud i Omnisphere (no presets). Fattar "nada" ärligt talat... 

Ibland tycker jag mig läsa att man ska peka på filen "Omnisphere.dll" som ska finnas under (C:)->Program->PreSonus->Studio One 4->Presets->PreSonus. Den filen ligger också där när jag från Windows går in och kollar, men när jag via "Options" i Studio One Pro ska peka på den filen så syns den inte....?! 

Edited by Jizzen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har fortfarande inte lyckats få igång Omnisphere i Studio One, men när jag testar att använda Omnisphere utanför Studio One (som stand alone) som finns ljuden där...och jag kan spela dem! Det måste vara något med att jag pekar fel från Studio One eller att man kanske måste göra någon inställning i Omnisphere för att ljuden ska komma fram när man är inne i Studio One?!

Jag har bara testat några få ljud i Omnisphere (i stand alone-läge) och jag kan säga att jag gillar synthen redan. Känner att Omnisphere kommer man kunna ha mycket roligt med framöver... :thumbsup: 

Edited by Jizzen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu verkar det plötsligt fungera med Omnisphere i Studio One Pro! Har inte gjort något speciellt mer än att jag uppdaterade Omnisphere från version 2.6 någonting till en senare version av 2.6. Det var en väldigt liten uppdatering. När jag gjorde det fanns plötsligt alla ljud tillgängliga. Så nu är det bara att köra på... 😋

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Annons


×
×
  • Create New...