Jump to content
Bullerbyn

Audient ASP880 vägrar synka med RME RayDat

Recommended Posts

Får det inte att funka. Övriga preamp som går via Ferrofish Pulse funkar fint rakt in i RayDat kortet. Audient Asp 880 däremot totalvägrar.

Får signal in från mickarna i Audienten men sen tar det stopp inte ett ljud in i datorn från denna. Har kopplat förövrigt likadant som jag kopplat Ferrofish där allt barar funkar.

Lightpipe out från ferrofish och sedan Lightpipe in på RayDat. Börjar misstänka att Audienten är trasig?! Nån som har några ideer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kör du audient och ferrofish samtidigt så måster raydat var master eller en gemensam worldclock.

Du borde kunna testa din audient med att koppla adat-out till adat-in och sedan köra ljud genom den.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RayDat är master. uppenbarligen nåt fel på Audienten då allt funkade direkt när jag hookade upp en gammal Behringer ADA8000. Spelade in trummor för tre veckor sedan genom Audienten utan problem tills detta dök upp igår. Kan inte heller skifta mellan 44,1, 48 osv. Knappen är helt död. Inte så impad av kvalitén. Funderar på att skaffa en Ferrofish till samt ytterligare 2st WA412 istället. Alternativt någon annan vettig 8 kanalare med ADAT?!

Edited by Bullerbyn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Märker du någon skillnad på ljudet då? Audient specar är ganska mycket bättre än ferrofish.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2019-09-14 at 15:22, pme said:

Märker du någon skillnad på ljudet då? Audient specar är ganska mycket bättre än ferrofish.

Inte ett dugg. Förutom då att Audienten inte fungerar överhuvudtaget. Fick göra en reklamation idag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min audientburk vill helst ha wordclock  på egen kabel för att synka bra med mitt Antelope-kort.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 timmar sedan, Gorlum said:

Min audientburk vill helst ha wordclock  på egen kabel för att synka bra med mitt Antelope-kort.

Det sjuka är att knappen som ställer in sample rate samt adresserar för extern clock inte funkar alls?! Varenda adiod lyser brevid knappen och inget händer när jag trycker på den eller håller in den. Snackade med Audient supporten igår och de tror att den är trasig. Ska skicka iväg den. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minuter sedan, Bullerbyn said:

Det sjuka är att knappen som ställer in sample rate samt adresserar för extern clock inte funkar alls?! Varenda adiod lyser brevid knappen och inget händer när jag trycker på den eller håller in den. Snackade med Audient supporten igår och de tror att den är trasig. Ska skicka iväg den. 

Det låter ju som en trasig enhet😯

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...