Jump to content
Songbird

Släppa musik på Spotify?

Recommended Posts

Jag ska spela in låtar under hösten som jag ska släppa på Spotify i början av nästa år.
Nu till frågan, ska jag använda mig av Record Union eller Ditto? Eller ni kanske vet någon annan som är bättre? 🎤

Ditto verkar typ bättre för då behöver man väl bara betala 229 kr på ett år och då kan man släppa hur mycket låtar som helst medan Record Union så måste man betala varje låt, EP och Album som man släpper och måste betala den summan varje år igen för att ha kvar den på Spotify. Eller har jag förstått fel? 🎵

Jag vill ju att det ska vara som en prenumeration, att man betalar en summa per år och då kan man släppa hur mycket låtar man vill 😃

(Ni får ursäkta mig om jag verkar trög, är ny på detta)
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag använder Spinnup. 

Tycker generellt det funkar "bra", MEN, var medveten om följande:

Det är inte svårt att googla fram missnöjda kunder till dessa tjänster (samtliga)...

Jag tror de digitala distributörerna är underbemannade i förhållande till arbetet de tar på sig. Läste någonstans att det är många tusen releaser de ska processa per dygn. "Fastnar du" i någon av deras steg så kan supportfrågor ta flera dagar att få svar på.

Överlag är "release-processen" väldigt anonym och det kan dra ut på tiden, du kan bli "underkänd" etc utan att du får någon motivering eller hänvisning till vad det faktiska problemet är. I bästa fall får du en generell regellista som du kanske tycker att du redan uppfyllt.

Det verkar också som att Apple mfl sätter nya regler som Spinnup mfl försöker följa utan att själva kunna motivera eller ens beskriva, tex nya regler för omslag som enligt Apple i princip inte får innehålla text (hejdå alla klassiska punkomslag...).

Som exempel på servicegrad, jag har idag ett problem där antalet "fans" slutat att hämtas in från Facebook till deras sammanställning. Detta funkade tills för någon månad sen men länkas helt plötsligt inte längre. Spinnup svarar bara ett standardmail att "vi hämtar data från Facebook och rapporterar denna data till dig". De säger inte OM mina inställningar är rätt eller ens var problemet kan finnas.

Det som är bra med dessa tjänster är att du kan "göra allt själv" enligt gammal go DIY -attityd. Problemet är att när något strular så är styrkeförhållandet extremt obalanserat och du är inte en "kund" att vårda, du är bara en kostnad (ett enda serviceärende lär ju i princip äta upp deras intäkter för tex en singelrelease).

Jag hade själv gärna betalat mer för bättre, mer personlig, service.

Om DU ska välja Spinnup, Record Union, Ditto eller någon annan kan jag inte svara på. Var själv extremt sugen på att byta bort Spinnup under våren men fann vid den benchmarking jag gjorde att alla var i princip mer eller mindre kassa... Ditto verkar ju bäst för dig (eller Svenska https://amuse.io/) som verkar vara helt gratis (men hur mycket resurser har de då för support...?)!

Edited by ONSatan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag använder mig av TuneCore och förnyar min prenumeration per utgivning varje år.

Har inte upplevt något strul alls utan har kunnat streama musiken från Spotify dygnet runt sen jag la upp den.

Har ett nytt album på gång och tänker gå igenom då också. Det blir bra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...