Jump to content
Annons

Tips


Official Albin

Recommended Posts

Tjena allihopa
Har nyligen börjat min karriär som DJ och hade lite frågor om tips till dom som varit med lite längre.
Hur når man ut bäst? Kan man bli festival-DJ även om man ej gjort någon egen låt? Och framförallt, kan man ha detta på heltid utan att ha släppt en egen låt?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

En musiker är i första hand någon som aktivt gör musik. Där finns det inga krav på att musik stycket måste vara ny. *)

En DJ blandar generellt sett hejvillt av existerande media. Där finns det inga krav att denne måste skapat median.

*) En musiker behöver inte kunna behärskar sitt instrument sålänge det faktist kommer sound ifrån den ... hoppasjagverkligen 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Bara du hittar ett eget yttryck så kan det funka med andras material med. Beror ju lite på hur du menar med DJ också. Förr så var det ju bara att man bytte skiva och pratade lite roligt medans man gjorde det så att dansgolven på discon inte skulle stanna av för länge.  Men idag så är det ju oftast så att en DJ även är låtskrivare och producent till det material som man mixar om inför en publik. Tänker att det blir mera som artist som framträder än ett "coverband" om man kör sina egna samplingar och spelar/programmerar inför en livepublik. Men har man ett sinne för att hitta udda låtar och/eller udda sätt att mixa dem på så kan nog många uppskatta det. Annars kan man ju försöka samarbeta med folk som gör egna låtar och beats för att se om man kan få lite material ifrån dem att mixa och gigga med. 

Att vara DJ på heltid bygger ju på att man är så pass unik att man får en lön som man klarar sig på. Klart att det går, men det är ju som för alla musiker ganska svårt att lyckas. Men är man redo att lägga den tid och möda som det tar för att bli bra på något så har man ju alltid chansen att lyckas trotts allt. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Tant Agda -82: Spelar andras skivor hemma och byter låt då och då.

DJ: Diskjockey, spelar andras låtar och eventuellt beatmixar dessa eller något annat som gör att det inte blir tyst och tråkigt på dansgolvet mellan låtarna.

Producent/Musiker: Skapar egen musik.

Artist: Framför egna eller andras låtar för en publik, antingen live eller inspelat.

 

Överdriver såklart så de sjunger om det 🙂 Men en DJ enligt min mening behöver inte skapa egen musik. Kanske lättare att bli en känd och välbetald DJ om man gör egen musik som andra gillar dock. Men många DJ's idag är ju också både producenter och artister på samma gång 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...