Jump to content
Harald

Roland GR-55 vs Fishman triple play

Recommended Posts

Eftersom Roland GR-55 har allt man behöver: Effektprocessor, synthljud, looper, USB Audio player , är floorboard, USB Audio/MIDI interface osv, så tycker jag den är bättre än Fishman Triple play. Triple play är försej trådlös (med batterier som måste laddas), men om den tog Audio också trådlöst, och inte bara MIDI, vore den kanske ett alternativ. Då skulle man få världens alla mjukvarusynthar på datorn tillhanda och kunna köra vilka "vanliga" gitarrljud som helst på datorn, till exempel Amplitube (effektprocessorljud).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag gillar mer decentraliserat ifall nåt pajar. Jag och kör LINE6 GP30 för sladdlöst, den har 2 laddbara AA i sig som jag kan byta när de ger sig. För inspelning gäller dock kabel. Eftersom jag kör allt genom en USB3 ljudkort behöver varken effektprocessorna eller loopern ha usb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Alltså på gear4music har dom skitsmå gulliga stärkare både för gura och bas och dom säljer även helt ok skitbilliga konding mickar. Lira så mycket som möjligt utanför datorn och använd den bara till sånt som inte går att göra utan den. Ljudkort är inget speciellt nu för tiden och sedan ungefär 10 år tillbaka så allt från Pci, Pcie, Firewire, USB till USB3, thunderbolt etc kort duger. Som preamp funkar en billig mixer och behöver man många till en liten peng så kolla på ett ADA 8200 så får du 8 kanaler med midas preampar.

Det är inte före det går att lira låten live som det blir riktigt spännande.

Edited by pop53

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×
×
  • Create New...