Jump to content
Tusen frågor

Nybörjarproblem, sånginspelning

Recommended Posts

Hej!

Hur vet jag hur högt jag har spelat in? Om jag vrider upp volymen på spåret till max och det blir rött i Stereo out, då är kanske saken biff= jag har spelat in för högt. Eller? (Jag spelar in i Logic med ljudkortet Focusrite).

Om jag ska spela in sången igen skulle jag vilja ha ett sätt att veta hur hög själva grundinspelningen är. Stort tack på förhand för råd och tips!

Share this post


Link to post
Share on other sites

När du spelar in: gasta på rejält så att det distar lite, sen backar du lite på volymen. När man blir varm i kläderna tar man gärna i lite mera....så spela gärna in lite för lågt hellre än för högt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo, nästa gång blir det rejäla marginaler! Tack för ditt svar mixamannen. Jag kanske hittade svaret på min fråga själv här nu. Om jag har volymknappen på spåret på O dB, då borde jag ju se hur högt spåret är inspelat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så länge det håller sig till högst orange så är du i säkra zonen.

  • Gilla 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Spela alltid in rent med regeln på noll i Logics mixer, volymen från micken ställer du med gainknappen på ditt ljudkort eller preamp till det börjar brusa mer än du står ut med/accepterar och sänker lite. Sök sen ett bra avstånd från micken där det funkar bra och justera gainen så det inte distar. Då behöver du bara luta dig lite framåt i dom tystare partierna. Sen om du vill köra med presetsen istället så sänder du kanalen vidare via bus till den där presetsen ligger på och sätter nollan så det blir samma på kanalerna med send ratten. Jag sätter den rena kanalen på ingen output som regel för att det inte ska bli kaja på kaka. Kanske det är bäst att skära bas och eventuellt lägga sånt som en kompressor på den rena för att få en maxad signal men det avgör man utifrån vad som funkar bäst eller vad man vill uppnå. Då har du full rulle in med rent och fint och oförstört ljud att alltid falla tillbaka på om nåt låter kass på presets kanalerna när du mixar.

Edited by pop53
  • Gilla 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×
×
  • Create New...