Jump to content
Sign in to follow this  
klagerstrom

Feedback på inspelningar

Recommended Posts

Hej! Är en nygammal musiker som skaffat mig en liten hemstudio och pillat lite först i Reason och nu senast i Logic X efter att investerat i en iMac. Har laddat upp några klipp samt en hel låt på Soundcloud och skulle bli glad om någon med lite erfarenhet kan ge lite feedback och tips på saker som jag kan göra bättre. Är riktigt tidigt ute eftersom det som jag visar upp här är det absolut första jag spelat in på en herrans massa år men tänker att det är bättre att fråga efter feedback och råd tidigt så att man så fort som möjligt hamnar på "rätt väg" när det gäller låtskriveriet och mixning m.m. Något väldigt uppenbart är att mina låtar är väldigt mycket lägre än allt annat på Soundcloud. Läste mig till någonstans att normalisering görs av Soundcloud men är det något man aktivt behöver aktivera? Hur rekommenderar ni att man löser det annars mastringsmässigt?

Hur bör man tänka vad det gäller uppladdning till Soundcloud annars om man lyckats få fram något som man skulle vilja "releasa" något material på riktigt? Förr i tiden skulle man ju typ skicka en inspelning i ett rekommenderat brev till sig själv för upphovsrättsliga skäl. ? Antar att man rättsligt borde kunna hänvisa till en uppladdning på en nätsida nu för tiden om det skulle krävas. 

Var är bästa stället att leta om man skulle vilja hitta någon som kan lägga sång på låtarna man jobbar fram? Testade att se om man kunde hitta någon via en tråd i samarbetsdelen av detta forumet men det verkar vara lite dött.

Länk till en spellista som jag lagt upp: https://soundcloud.com/kristian-lagerstroem/sets/short-clips-from-different-songs

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej, jag kan typ inget om musik men ville berätta att dina snuttar kom överraskande klar och tydligt genom mina högtalare. Jag kan tänka mig att Spel-Designer's borde vara intresserad av din musik.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Tack för feedback! Kul att det låter klart i dina högtalare, då borde man ju gjort nåt rätt i mixen i alla fall ?

Ett roligt sammanträffande är att alstret jag pulade med just i kväll kanske är det som allra mest hade passat i ett spel eller en film av det jag hittills gjort, kanske är det man skulle satsa på helt enkelt. ?

Här är kvällens klipp: 

 

Edited by klagerstrom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Annons


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.