Jump to content

Installatörer av Evertune


Steven Persson

Recommended Posts


10 timmar sedan, Die Hard säger:

Enda officiella installatören är Anders Thidell på gitarrverkstan i sthlm, som även uppfann true temperamenthalsen. Han gjorde jobbet åt mig när jag bodde i sthlm.  Ring dit på 08-644 14 40.  Finns säkert andra som gör jobbet men inte är officiella installatörer men ingen vad jag känner till i alla fall.

Vad gick det på? Vore bra att ha en studiogitarr med evertune.

Link to comment
Share on other sites

Okej, finemang! Då ska jag slå en signal till honom!

Tanken var ju att försöka komma ner några tusenlappar genom att slippa beställa gitarrerna från Evertune-shoppen och på så sätt behöva tulla in gitarrerna.

Köpte en American Standard Stratocaster från Evertune och den blev ju lite halvdyr p.g.a tullavgiften och fraktkostnaden...

Har en Washburn Parallaxe 6 Ola Englund sig. med Evertune också och det är en fördjävla bra gitarr. Hoppas Solar är lika bra - lite sugen på en sådan också så småningom. Jag kan fan inte leva rent gitarrmusikaliskt utan Evertune ? 

Link to comment
Share on other sites

Exempel:

Fender Player Series Stratocaster i färgen Polar White.

Hos Evertune kostar den 1039 dollar vilket är ungefär 9 600 kr. Då tillkommer då också frakt och tull på ett gängse tusen kronor på det. https://www.evertune.com/shop/guitars/FENDER/player_series_STRATOCASTER_polar_white.php

Samma gurka på Muziker.se kostar 5 669 kr med fri frakt. Addera då cirkus 3 500 kr i Evertune-installation så har du en likadan gitarr för bra mycket mindre pengar. https://www.muziker.se/fender-player-series-stratocaster-mn-polar-white?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycHUVcgNG6w8s7z_yo0H-fWQdpLTwlzi00ytlG3z0Exo0ygmAYIgttEaAhqMEALw_wcB

M.a.o - skillnad på tusentals kronor!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jag har köpt dom officiella fräsmallarna och har installerat Evertune på ett par av mina egna gitarrer.

Jag har några svarta Evertune som ligger i en låda redo att installeras.

Jag bor i Gävle-trakten. Jag ska installera ett Evertune på en kompis gura snart... Så jag kan ju fixa åt dig också om du vill? 

Bild för att visa att jag är pålitlig. 🤣

Y5JpCQW.jpg

 

 

 

Du nämnde Solar.

Ja, Solar är najs. Spelar på en Solar E1.6ET varje dag!

Fick tillåmed vara med på Solars artist roster 😎

https://www.solar-guitars.com/artists/cederick-forsberg-blazon-stone/

DSC_0177-g.jpg

 

 

Här är två gitarrer jag installerat Evertune på själv:

2dgkn75.jpg

2j2su1j.jpg

 

 

 

Som du själv nämner; Evertune är extremt beroendeframkallande, man vill inte lira med nåt annat när man väl börjat 😍

 

Link to comment
Share on other sites

Trevligt! 😄

Fan vad nice! Är du officiell artist hos dom?

Jag bor i krokarna kring Sundsvall. Det är inte aktuellt nå Evertune (eller musikprylar överhuvudtaget) eftersom jag precis köp en ny lya som behöver ha sina pengar strödda över sig. Men framgent: vad skulle en Evertune-fräsning kosta om du gjorde det?

Precis som @Die Hard nämnde så var priset jag fick enkom installationen, så priset för själva stallet tillkommer vilket att gjorde att det inte blev så jävla fördelaktigt ändå.

Edited by Azzopardi
Link to comment
Share on other sites

En femhundring kanske 🙂 stallen köpte jag för 2500 "när det begav sig". Vet att dom är lite dyrare idag. Så totalt 3000 för stall + installation kanske?

Själva fräsningen är HYFSAT enkel. Skyddar man lacken med papper, mäter rätt skallängd från början, och placerar fräsmallarna ordentligt, så blir det rätt ganska lätt. 

 

 

Angående officiell artist hos Solar; ja, jag och min bandmate köpte en varsin Solar och sedan frågade Ola om vi ville vara med på roastern, hahahah. Vi spelar inte ens mycket med bandet... Önskar att vi kunde göra det men så svårt att hitta passande sångare... Åh well!

Edited by tvåtakt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Senaste foruminläggen

 • Similar Content

  • By kenjoswe
   Hej alla,
   Jag är på jakt efter en topp till min 4x12.
   Jag undrar om någon har testat:
   Line 6 Spider II Head 75
   Den är ju så billig 149 Euro.
   Tänkte koppla den till min Vox ValveTronix Tonlab.
   Kan det vara något?
   Eller finns det bättre alternativ.
   /Kent J.
  • By LejonLeo
   Pga att jag flyttat och nu inte längre kan micka upp mina stärkare och trummor mm så håller jag på att skaffa "grannvänlig" utrustning med målet att kunna spela in med hörlurar utan att det låter lajnat och platt. Trummorna har jag löst med EZ drummer och nu kommer turen till bas och elgitarr. När jag lajnar basen rakt in i ljudkortet (M-Audio ProjectMix) låter det ju inte direkt som när jag mickar upp min Warwickstärkare...
   Utan att veta har jag fått för mig att det är EBS ValveDrive eller EBS Microbass 2 jag är ute efter. Skulle nämligen vara betjänt av en bra basdist också vilket finns att tillgå i båda dessa pedaler vad jag förstår. Har också sett att det finns nåt liknande från Sansamp. Skulle gärna vilja ha åsikter från folk som vet hur dessa låter (och är det nån som har någon av dessa till salu kan jag bli intresserad)
   Vad jag är ute efter är alltså ett varmt, naturligt basljud som låter stort och runt, och inte litet och platt som det gärna blir när man lajnar.
   Samma sak gäller elgitarr. Jag har en tele och en Laney TT-20 helrörscombo och är sålades ingen metallgitarrist, utan är svag för det blues-rockiga amerikanska soundet.
   Och även helt rena teleljud. Jag har en gammal zoom som bara låter 80 tal och det har ju sin charm, men inte i rock´n´roll. Har även en Yamaha DG stomp som låter ok i vissa sammanhang, men den låter lite väl digital. Det låter inte direkt uppmickad rörstärkare. (Man kan få den ganska nära ZZ-top soundet däremot).
   Återigen utan att veta så tror jag att det är en Line 6 POD Live XT jag är ute efter,
   då jag vill kunna låta som en uppmickad stärkare vid inspelning med lurar,
   och gärna även kunna använda den i livesammanhang.
   Någon som jämfört den med Vox motsvarande? Eller Boss?
   tjipp
   och
   hajk
  • By Erk
   Tja!
   Tänkte byta upp mig ett snäpp. Läst lite överallt och har kommit fram till att japanska les paul modeller ska vara väldigt prisvärda. Nån som vet vart man kan få tag i japsgitarrer som ex orville?
   //Erk
  • By Thimmie
   Tjena!
   Är det någon som äger en Vox AC15 eller känner till den på något vis? Jag ska köpa ny stärkare och funderar på AC15 eller AC30. Det är bara 15w i en AC15, kan den vara för klen i en replokal?
   Tacksam för alla svar! 😠
  • By Magpie
   Här är några klipp på youtube med den nya VG stratocastern från NAMM.
   En American standard strata med vanliga mickar + att den har möjlighet med rolands bonusmick vid stallet att låta som flera olika gitarrer, mickar, 12 sträng, akustisk mm.
   Dessutom byter man t.ex stämning från E till drop d mfl med en lätt knappvridning. Det finns mer info på fender.com
   Den måste helt klart testas när den kommer hit
   Kolla in klippen här:


 • Senaste låtarna

 • Utvalda pressmeddelanden

 • Who's Online (See full list)

  • There are no registered users currently online
×
×
 • Create New...