Jump to content
Sign in to follow this  
Jizzen

[LÖST] En trolig bugg i Cakewalk by Bandlab...

Recommended Posts

Jag håller på att fördjupa mig lite i Cakewalk by Bandlab och har stött på ett problem...det går inte göra fades! Normalt ska det vara möjligt att med "smart tool" bara dra i övre delen av ett klipp för att göra en fade, men det kan inte jag göra. Enligt manualen ska det också komma fram en symbol och ett rött horisontellt streck när det är möjligt att göra sin fade. Det är heller inget som visar sig hos mig. Kan ni andra som använder Cakewalk by Bandlab göra fades (crossfades har jag inte testat ännu, utan bara vanliga fades)..? Jag använder den senaste versionen av Cakewalk ska sägas.

Edited by CHAE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Förstår inte riktigt vad det är du inte kan göra. Här en skärmdump från min egen dator för 10 minuter sen.

image.png.3b9bc755fb3c1b8abb1982f7572eb549.png

Du placerar Smart Tool i övre vänstra eller övre högra hörnet av klippet. Om strecket blir svart i stället för rött beror det förmodligen på vilket tema du använder.

Läs mer här:
www.cakewalk.com/Documentation?product=Cakewalk&language=3&help=Arranging.62.html

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minuter sedan, Sostenuto säger:

Förstår inte riktigt vad det är du inte kan göra. Här en skärmdump från min egen dator för 10 minuter sen.

image.png.3b9bc755fb3c1b8abb1982f7572eb549.png

Du placerar Smart Tool i övre vänstra eller övre högra hörnet av klippet. Om strecket blir svart i stället för rött beror det förmodligen på vilket tema du använder.

Läs mer här:
www.cakewalk.com/Documentation?product=Cakewalk&language=3&help=Arranging.62.html

 

 

Det är precis det som inte går att göra. Jag får inte ens fram "symbolen" för fade om jag placerar smart tool i övre högra hörnet. Det går endast att förkorta eller förlänga ett klipp!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu har "idoten" här löst problemet... :lol:

Inser nu att det ju bara går att använda fade på audioklipp och inte på midiklipp. Så nu är allt som det ska vara..... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så bra att det ordnade sig. Jag kan dessutom lova att hade det verkligen funnits en sådan bugg så skulle väldigt många användare redan ha rapporterat det. Själv börjar jag alltid med att utgå ifrån att det är SBT när jag upplever att program inte fungerar som jag förväntar mig. Och i de allra flesta fall får jag också till sist mina misstankar smärtsamt bekräftade. ?

Edited by Sostenuto

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minuter sedan, Sostenuto säger:

Så bra att det ordnade sig. Jag kan dessutom lova att hade det verkligen funnits en sådan bugg så skulle väldigt många användare redan ha rapporterat det. Själv börjar jag alltid med att utgå ifrån att det är SBT när jag upplever att program inte fungerar som jag förväntar mig. Och i de allra flesta fall får jag också till sist mina misstankar smärtsamt bekräftade. ?

Ja, oftast finns nog problemet mellan tangentbordet och stolen. Kul uttryck/förkortning som jag aldrig har hört tidigare! ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Annons


×
×
  • Create New...