Jump to content
Sign in to follow this  
Berraboy

Hörlursförstärkning - Apollo x8p/Sennheiser HD600

Recommended Posts

Jag har nyss köpt ett Apollo x8p ljudinterface och har funderingar på att införskaffa ett par Sennheiser HD600 som mixningslur. 

1. Klarar mitt ljudinterface av att driva dessa lurar? Har försökt att hitta någon information om det i manualen för Apollo:t utan framgång. 

2. Behöver jag en extern hörlursförstärkare? Kommer ljudet att bli mycket bättre? (Jag spelar mest in akustiska instrument). 

Edited by Berraboy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag önskar jag kunde svara på din grundfråga, men jag känner inte till interfacet tillräckligt väl. Dock, av erfarenhet, skulle jag rekommendera starkt att spela in lurarna ordentligt innan du bedömer om de behöver extra hjälp eller inte när du väl fått dem. Har 650 själv, och var övertygad om att det skumma ljudet berodde på impedans-mismatchning. Det var det inte, Prism-interfacen jag använder klarade mer än väl att driva dessa ganska tröga lurar, men de krävde typ en månad av uppmjukning genom användning (hade kanske tagit mindre tid om jag hade vetat detta direkt och mjukat upp dem korrekt direkt) innan de lät som de skulle.

För att spela in lurar eller högtalare så låter du dem bara ligga för sig själva och gå på tomgång mer eller mindre konstant under....i HD600/650's fall skulle jag säga en månad kanske. Möjligtvis kanske nån vecka om du kör dem dygnet runt, but better safe than frustrerad för att mixarna blir skumma. Men kör inte på för hög volym, för det kan istället skada dem. Kör på volym som är bekvämt att lyssna på själv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Annons


×
×
  • Create New...