Jump to content
Sign in to follow this  
Zaahii

Vad tycker ni?

Recommended Posts

hej har jobbat ett tag på denna mix och skulle vilja veta vad andra tycker, själv tycker jag det låter bra, dock så behöver den mastering och lite bättre mixning men har bara proddat i 1 år ungefär så är inte så erfaren på det området, så lämna gärna lite tips om ni har lust. tack på förhand MVH Adem

 

https://soundcloud.com/adem-zahi/hello-there/s-QA6Qh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bra jobbat för ett års producerande i bakfickan.

Har några synpunkter dock!

Kicken känns antingen för kort eller för skarp för genren, och den tar upp väldigt mycket plats i spektrumet. När den är så kort och snärtig försvinner oomph-känslan som iaf jag vill ha när det är relativt lågt BPM. Byt sample eller ta bort eventuella transient-shapers/kompressorer som inte bidrar till något. Testa också att gröpa ur rikligt kring 160 hz, där kan basgången ta plats istället. Och skala av lite diskant och mellanregister.

Pluck-ljudet låter lite burkigt, testa att smalt skära bort 3-4 (eller mer) dB vid 800hz där en del skrammelfrekvenser huserar. Jag tyckte det lät bättre iaf.

Diskanten känns lite överrepresenterad också. Se om du kan använda ett low pass/high cut-filter på lead-ljud som inte behöver diskant, och tona ner slagverk 3-4 dB. 2,5 kHz och upp blir lätt tröttsamt för öronen om det är överrepresenterat.

Pianoslingan passar inte riktigt in med resten i breaket. Spontant är det mycket lager som spelas samtidigt, kanske för mycket? Less is more. Det händer mycket genom hela låten med energiska ackord och pluckiga melodier, så det vore inte fel att göra breaket lugnare för att få bättre kontrast.

Från en amatör till en annan! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  ×
×
  • Create New...