Jump to content
Sign in to follow this  
Dersan P

Plugg för att spela ljudbibliotek

Recommended Posts

Hej, 

Jag fick för flera år sedan tag på en fantastisk ljudbank, som jag flera gånger använt i mina låtar. Vid den tiden jag skaffade ljudbanken - som inte följde med en egen spelare / plugg - använde jag Shortcirkuit, som funkade fint. 

Men, nu funkar ju den inte längre för nyare versioner av Cubase. Själv använder jag senaste versionen, dvs Cubase Pro 10. 

Har någon tips på lämplig plugg - gärna gratis - som man kan använda för mitt gamla ljudbibliotek vore jag väldigt tacksam!

Mvh/

Anders

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Jag antar att problemet är kopplat till att Shortcircuit är en 32-bitars plug-in. Du har väl då tre alternativ:

  1. Kör en 32-bitarsversion av Cubase. Var kanske Cubase 8.5 den sista som fanns i 32-bitar? Men eftersom 32-bitarssystem bara kan adressera 4GB RAM är det ändå en väldigt tveksam och kortsiktig lösning.
  2. Skaffa jBridge och försök köra 32-bitars Shortcircuit under den i Cubase 10. Inte gratis men kostar ändå bara €15.
  3. Byt till en 64-bitars plug-in. Här nämns två stycken 64-bit plug-ins som jag förmodar klarar av det du försöker göra: TX16Wx respektive Grace. Det här är inget jag använt själv men det fungerar kanske med det ljudbibliotek du har. Du skriver inte i vilket filformat biblioteket är lagrat, men båda ska klara de vanligaste ljudformaten. Eftersom båda pluggarna är gratis har du inte heller så mycket att förlora på att försöka. Och det är förmodligen ett säkrare alternativ än att fortsätta använda en gammal 32-bitars VST som bryggas via jBridge.
  • Tack! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu är ju jag Pro Tools-kille numera, men ingår inte Halion i Cubase 10 numera=sampleplayer? Jag använde den i gamla Cubase-versioner för just samplingsbibliotek. Jag tror den stödjer de flesta formaten och det var bara att importera samplingar/ljud.

https://new.steinberg.net/cubase/features/

 

mvh/Peter

 

 

Edited by Sleap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Sleap,

Tack för tipset, men då behöver man "betal"Halion, inte bara den som följer med när man köper Cubase Pro. Tänkte försöka slippa pröjsa, då jag inte behöver det så ofta.

Mvh/

Anders

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.