Jump to content
Annons

Feedback på vårt senaste släpp önskas!


dennykarlsson

Recommended Posts

Tjenare!

Efter mycket bra kritik på vår förra låt så kommer nu här vårt nästa släpp!

Vi tog med oss kritiken in i studion när vi skulle skriva denna låten. Val av ljud, melodi i sång och även mix va det vi fokuserade på extra mycket denna gång. Vi skickade även iväg mixen för en ordentlig mastring, vilket lyfte låten något oerhört! Lyssna gärna , och så klart, ge oss kritik! 

 

Tack på förhand till alla er som tar er tid att lyssna ge feedback!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bra låt. Låter bra genom min Ipads inbyggda högtalare. Påminner rätt mycket om Aviciis Wake me up. Kan det vara så att den låten legat på ett spår intill som jämförelse för att fånga ljudbilden? Inget fel i att kopiera sånt man gillar. Det har väl alltid gjorts.

(3 minuter! Mellobidrag?)

Redigerat av Erik dP
Link to comment
Dela på andra sajter

Kul att du gillar låten!

Nej vi har inte haft den låten som referens rent ”fysiskt”. Där emot så är det ju ingen hemlighet att Aviciis låtar är stora inspirationskällor för oss, och att den ljudbilden vi vill åt är densamma. 

Vi stöter på både positiva och negativa kommentarer om likheterna mellan Avicii och våra låtar. Vi själva är musiker i grunden som spelat olika stilar och vi ser inte det som några nackdelar att låta som sina förebilder. Blues ska låta blues, EDM som EDM... Med det sagt behöver vi inte vara på rätt spår ändå! ?

 

Tack för din feedback! ??

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Bra jobbat. Snygg produktion, märks att du lagt ner tid. Ett litet minus är väl att man verkligen känner att du har någon avicii låt som referens. Det är svårt att undvika. Låtstruktur, liknande synthar osv. Rekommenderar dig att lära dig mer musikteori, och lyssna på mycket musik så du får mycket influenser från olika stilar, vilket Avicii gjorde. På så sätt så kan du utveckla en egen stil, något åt samma håll dock.. Får känslan att du tänkt "what would avicii do" ? Fast, du är ju inte på hans nivå, så låten känns lite amatörmässig av den anledningen..

Väldigt mycket ljud på vänstra sida speciellt i refrängen. Vilket känns onödigt då det blir ostabilt. Det skall vara balanserat. Ha gärna en baktanke med panningen. Om det är fullt i mitten, lägg bak ljudet lite, eller balansera dina ljud på höger och vänstra sida. Beroende på vad du vill ådstakomma.. Känns inte som att det är något större syfte med panningen här utöver att PANNA FÖR PANNINGENS SKULL 😄 

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...