Jump to content
Annons

Sign in to follow this  
thomaslj

Skjutbord till keyboard under skrivbord?

Recommended Posts

Hej

 

Är ute efter några bra skjutskenor där jag kan snickra till en skiva som skulle passa till ett electro 4d dim: 900x100x300 . Jag antar att detta måste vara en ganska vanlig fråga här då jag kan tänka att många lider av platsbrist i sina hemmastudios. Vill alltså ha min electro underskrivbordet så jag kan skjut ut det när jag ska använda det. Någon som har någon bra lösning på detta? Finns det färdiga eller kan ni rekommendera någon bra byggsats?

 

Mvh Thomas Ljunggren

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Jag hade ett 180cm brett IKEA-arbetsbord som jag utgick ifrån. Köpte till en lite mindre 120cm bred skiva samt glidskenor från biltema. Sedan använde jag vanliga reglar för att bygga så jag kunde fästa in allt så 120-skivan "hänger" under det bredare bordet :)

Vill du ha mer detaljer osv. så kan jag bistå med bilder osv vid behov.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag gick i samma funderingar för något år sedan, och provade med ett par olika skenor. Det hela kändes lite för klent och jag hade svårt att hitta riktigt kraftiga skenor under tusenlappen som var vettiga. Jag visste dessutom att jag vill ha en ganska "stum" känsla på stativet. Det slutade med att jag bultade fast hjul på ett keybardstativ som jag satt till en fast höjd.

Hade varit skönt att ha golvytan fri, men det här var en lösning som funkade fint för mig.

 

 

IMG_8853-1.JPG

IMG_8852-1.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gillar hjulen på syntstället! Vilken enkel snabb lösning! Med ett stativ av  samma typ som k&m 18810 får du benutrymme, eftersom det är ett bordsstativ och inte  krysstativ.

Edited by vstrs

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 2018-10-06 på 15:12, stajo säger:

snygg lösning, men hur fungerar det med knäna?

När man spelar på klaven, så är det ju precis som vanligt med en klav på stativ. När jag skjuter in den under bordet så kan jag sitta och arbeta normalt vid bordet, även om jag såklart hade önskat att det gick att skjuta in det liiiiiiite till.

Som sagt inte helt optimalt, men bästa lösningen tills jag hittar en bättre med rediga skenor. Hoppas på att få tips i den här tråden som faktiskt skulle kunna lösa det.

En fördel med skenor skulle för mig vara att klaven följer med den höj/sänkbara bordsskivan även när man står och arbetar.

Edited by Tasty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo det är en helt ok lösning. Jag har konstruerat en skiva som fäster i bordet och går över tangentbordet och lutar precis bakom tangenterna. Så lägger jag bara keyboard och mus på den. 

Det är ju snyggt som du säger med skenor, dock har jag aldrig funderat på att stå, då skulle man ju vilja att högtalarna följer med i höjdled också, fast de hade du ju kanske på skrivbordet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Högtalarna har jag placerat på en höjd så att de hamnar okej både vid sittande och stående arbete. Inte helt optimalt naturligtvis, men det är viktigare att kunna variera mellan sittande och stående när man tillbringar större delan av sitt liv i studion ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har samma fråga, för ett höj- och sänkbart bord med monitorer på stativ på bordet. Accuride gör skenor som skulle kunna passa. Dom gör med fullutdrag och stopp i inner- och ytterläge, t ex Accuride 9308-E. Problemet när jag sökte var att hitta någonstans att köpa dom. Kundgruppen hos dom som säljer är snarast möbeltillverkare, inte privatpersoner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.