Jump to content
Sign in to follow this  
TheSwedishLord

Nybörjare och korrekta höjder på settet?

Recommended Posts

Tjena,

Är ny på trummor och undrar lite över lite höjder på utrustningen, är medveten om att det finns lika många svar som trummisar men någonstans måste man väl börja så man kan känna in sig?

Jag har ett Roland TD1-KV där viveln sitter någonstans under min navel så att jag nästan träffar plant med en svag lutning. Golvpukan (den som är längst till höger) sitter i ungefär samma höjd som viveln. Cymbalerna och de andra pukorna sitter så jag når dem rätt bekvämt och träffar pukorna ungefär som jag träffar viveln.
Det känns ok men så är jag ny så jag vet ju inte hur det ska kännas ännu ;)

Bifogar en bild på hur min setup ser ut nu och tänk på att jag är så ny som att jag bara kört min första lektion hos lärare ;)

 

Lordens_setup.jpg

Edited by TheSwedishLord

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänk att det ska kännas bekvämt utan att behöva röra armarna alltför mycket. Tycker att cymbaler o HH verkar högt ställda men du kanske är lång? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inte lång, 178cm och normala proportioner.

Jag når alla delar utan att flaxa omkring för mycket men en liten felvinkel så sätter jag knogarna i låret när jag kör virveln. Verkar dock bara som jag gör det när jag har saker i fickan vilket man såklart ska undvika att ha när man spelar ;)

Så kort sagt kan man då säga att det enda rätta sättet är det som känns bra helt enkelt?
Då blir det att spela som det är nu och känna efter helt enkelt.

Tackar för svar.

/Henke

  • Gilla 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 timmar sedan, slejnard säger:

Tänk att det ska kännas bekvämt utan att behöva röra armarna alltför mycket. Tycker att cymbaler o HH verkar högt ställda men du kanske är lång? 

Labbade lite till igår och kommer göra fler justeringar idag eller under veckan.
Virveln är lite för låg om man ska kunna köra rims så den åker upp en bit och resten ner en bit (garanterat den låga virveln som gjort att jag touchar låren ibland samt att jag tydligen sänker armarna för att träffa rätt), mycket skruvande innan man blir nöjd. Enda som är lite trist med just detta set är att ride och crash alltid blir i samma höjd och det är de inte på det akustiska som jag har på kursen. Kanske också bara en vanesak och det är inget som stör mig direkt mer än att man drar en liten uppvärmning innan man sätter igång så man hittar sina instrument när man väl sätter igång.

Jag är ju som sagt sjukt nybörjare så jag har säkert andra lite halvsuspekta frågor när tid kommer ;)
Som det där med häl upp eller ner, för mig känns häl ner som bekvämare just nu när jag är ny men det kanske ändrar sig när jag kör annan musikstil (om jag ny kommer köra musikstil som kräver annat vill säga).

Av alla instrument jag spelar känner jag faktiskt äkta glädje med trummor oavsett typ, älskar min djembe och lira vilket slaginstrument som helst gör mig lugn och harmonisk så lite trist att jag börjar med slaginstrument på gamla dar men bättre sent än aldrig som det heter ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kul med trummor! :)

Det är väl mycket en smaksak vilka höjder man vill ha på pukor och cymbaler (som sagt), men helt rätt att du labbar lite med höjden på virvelkaggen.

Jag kan tänka mig att du vill ha hihaten lite längre in mot virvelkaggen om du vill spela figurer där man förflyttar en hand eller båda mellan hihat och virvel.

Kör hårt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...