Jump to content
Sign in to follow this  
Manne Östling

mastring, behövr hjälp

Recommended Posts

Hej!, jg jobbar på n ny låt och dn är snrt färdig. Det nda jg behövr göra nu är att fixa n audio engineer som kan greja mastring processen, mn jag vet inte hur man får tag på n sådan. Det skulle också vara upskattat om någon kunde berätta några tips om hur man förberedr sin låt för ''the mastring stage'', sakr som headroom, clipping, fades etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej.

Det finns online-mastring du kan använda dig av. Annars har jag använt mig av en engelsman jag är bekant med, för att mastra min senaste EP, som jag kan rekommendera (du hittar musiken på Spotify om du vill höra hur det låter). Du kan kontakta honom via facebook @benhlmsmusic .
Vill du inte betala för det så kan jag absolut testa att göra en enkel mastring åt dig. Har viss kunskap men jag är inte något proffs, så jag gör gärna en master utan kostnad för att "träna". Det kan ju hända att du blir nöjd med resultatet utan att lägga massa pengar. ;)

Allt hänger på vilken nivå du vill lägga dig på.

När det gäller att förbereda för mastring har jag för mig jag såg nån artikel här på Studio för några månader sedan om just detta.... (kan minnas fel och att det var någon annanstans jag läste det) Men om jag ska säga nåt så är det att mixa så du har gott om headroom. Bättre med en tyst mix med bra dynamik än en volymstark "platt" mix. Fades är väl enklast att du gör i mixen så att du får dom där du vill ha dom. Clipping bör inte förekomma. :) Det tycker jag du ska "fixa i mixen" eller allra helst när du spelar in.

Exportera din mix och ta kontakt med mig på PM så kan jag kanske svara lite bättre på om det är något specifikt du bör fixa. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 timmar sedan, BDBergius säger:

Ok, Jag lämnade ungefär 5-6 db av headroom bara så du vet. Jag hoppas inte att genre spelar så stor roll för min låt hyfsat ''underground'' typ Tech House lr nåt. Jag skickar en fil till dig genom WeTransfer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nädå, genre spelar ingen roll. ?

bara att skicka den till mig. PM så ser vi på det. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Annons


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.