Jump to content
Annons

In-Ear-hörlurar vid inspelning?


JNS WRNHD

Recommended Posts

Annons
pme (oregistrerad)

Behöver man bra ljud vid inspelning? Jag brukar alltid vara mer orolig för läckage. Och det brukar lösas med att man har gjutna höljen till några bra. Tex shure.   Bellman/symfon tillverkar dessa i sverige för de stora hörlurstillverkarna. Det är inte billigt, men  inte heller orimligt dyrt i alla fall inte för proffs.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Då vet vi att du undrar om det egentligen behövs bra ljud när man spelar in och att du är mer orolig för läckage. Tack, men det hjälper ju inte mig. Jag tänker att det inte kan skada att ha en ljudåtergivelse vid inspelning som i mesta möjliga mån påminner om det ljud som jag sedan ska spela upp och/eller mixa med ett särskilt par hörlurar eller högtalare. Jag frågar efter in-ear-lurar eftersom jag spelar in en del hemma och behöver hålla volymen nere och det blir svettigt att sitta med on- eller over-ear, även om de är öppna. Jag har märkt att det finns en del alternativ som är gångbara i studiomiljö, t ex Mackies MP-serie.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja det funkar bra med in ear, ju mer du betalar desto bättre blir det.

Shure har mycket bra och många prisklasser.

Bra med in ears vid inspelning då klick inte kommer in till micken, och bra isolering mot livetrummor om man är i samma lokal.

Man ska ju helst mixa kritiska moment i monitorer man känner väl osv

Link to comment
Dela på andra sajter

pme (oregistrerad)
12 timmar sedan, JNS WRNHD säger:

Då vet vi att du undrar om det egentligen behövs bra ljud när man spelar in och att du är mer orolig för läckage. Tack, men det hjälper ju inte mig.

Ok, jag förstår. Då är svaret ja.

Link to comment
Dela på andra sajter

12 timmar sedan, Danne Z säger:

Menar du att hörselkåpor utanpå in-ear skulle bli mindre svettigt än slutna hörlurar?

Nja, det vete fan?! DET skrev jag inget om, eller har nån åsikt om. MEN det stänger inne läckage. Dels in-ear som är instucket. Men kåporna stänger även läckaget i båda riktningarna. Skönt för en trummis!
För nån hundring så är det fixat. Man behöver inte har värsta-värsta för inspelningen. Typ som för trummor.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Jag har ett par JBL-inear som jag spontanköpte på tyska ljudochbild-stormarknaden. De låter hyfsat - så länge jag sitter helt still. Men om jag rör på mig fortplantas ljudet som uppstår då sladden skaver mot tröjan/jackan. Det blir olyssningsbart, man hör en massa "krafs krafs" i takt med hur man rör sig. Är det ett generellt problem för inear-lurar, eller just bara min modell?

Link to comment
Dela på andra sajter

sitter de väldigt tajt så blir det som lock för örona och funkar inte att tex promenere då varje steg dånar en massa bas. det brukar följa med olika storlekar på gummit för att kunna anpassa de till ditt öra. Eller så har du pressat fast de för hårt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...