Jump to content
Sign in to follow this  
modernmattias

Handledsskydd/stöd?

Recommended Posts

Hallå, 

Jag undrar om det är någon eller några som aktivt skyddar sina handleder, som pågående behandling eller i förebyggande syfte? Då säkert många av oss sitter en stor del av dygnet vid med datorn och/eller med sitt instrument så vill man ogärna dra på sig en skada som i värsta fall leder till att man ev tvingas till att sluta helt med musik. 

Efter att ha suttit med laptoppen (utan externt tangentbord eller mus) i dålig ställning ett par veckor nu, så börjar jag märka av känningar kring handlederna och runt  omkring. Det fick mig att tänka på att man kanske skulle, då man just sitter med datorn ett x antal timmar om dagen vid datorn, kanske skulle köpa sig ett par handledsskydd i förebyggande syfte (kanske något stöd mellan tangentbord/mus och en själv också) som man använder vid datorn samt övrig tid när man inte behöver se cool ut?

Är det någon som har just detta och kan rekommendera något bra i så fall, hur är apotekets grejor då dem är rätt prisvänliga (200kr'ish)? Finns en miljon alternativ så vill inte köpa skit till överpris.

Tack!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Här har du ett gäng, i olika prisklasser, att välja mellan.

Vänligen

CHAE

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Att sitta flera timmar med sådana handledsskydd, blir nog inte vidare behagligt. Jag skulle hellre rekommendera handledsstöd som du vilar handlederna på, både till tangentbord och mus. Själv har jag ett underarmsstöd, som sticker ut en bit från bordskanten. Jag kör i och för sig med stationär dator, så jag har löst tangentbord till den - något som också kan vara en bra idé att koppla in på laptopen, eftersom det kan bli en bättre arbetsställning.

Här finns ett gäng att titta på: https://www.dustinhome.se/sok/handledsstöd/hardvara/kontor-hem-skola/traning-ergonomi/ergonomi/handledsstod/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för tipsen! Får bli ett stöd för externt tangentbord + mus och ev även handledsskydd om det skulle vara på det viset att man hittar ett par som är behagliga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jobbar med en sån här, och slipper handledsprobem:

https://www.dustinhome.se/product/5010055769/expert?ssel=false&LGWCODE=5010055769;89813;5443&gclid=EAIaIQobChMI5JLG5YbM2QIVUYuyCh3saA9wEAQYBCABEgI8BPD_BwE

Kan verkligen rekommendera en dylik, som minimerar handledsrörelser, superbra att jobba med när man lärt sig den.

Man använder bara fingrarna och håller handleden still. Jag blev av med alla handledsproblem efter att ha bytt till en sådan - i mitt fall en Kensington Track Ball.

Edited by Sleap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...