Jump to content
Sign in to follow this  
slejnard

Foo Fighters- Run

Recommended Posts

Lyssnade först nu på denna och blev förbryllad över ljudet i min stanmore Marshall via tvn, iPhone och youtube. Låter helt mos mos mos och oseparerat. Kanske måste lyssna på datorn sen? Eller är det inne med skrälliga cymbaler och pumpande kompressor?

Förstår att sången ska låta distad men reagerade på ljudet i överlag. Brukar inte göra det. Låten hyfsad men långt från deras bättre.

Vad tycker ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Jag tror standarden på mixarna har blivit "sämre"; mindre separerat mellan spåren, mer mos mos mos osv... Själv gillar jag det, blir mer äkta och ej sådär kliniskt rent som det annars är. 

Anledningen tror JAG är för att musikproduktion är så lättillgängligt och billigt idag att vem som helst kan göra musik, och idag är det vanligt att den som producerar låten även mixar skiten - i alla fall inom kommersiell musik. Det är t om mer mode idag att vara musikproducent/mixare/dj/whatever än att vara vegan (no offense). Med det sagt har det även fallit naturligt att ljuden samt mix ska låta coolt snarare än kliniskt perfekt. Kidsen vill leka och vara kreativa med det dem gör, inte sitta i klassrummet och lära sig en långsamma processen hur en PERFEKT mix bör vara. 

Sen är det som med salt och peppar kan jag tycka, varken för mycket mos eller kliniskt perfekt. Lagom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dave Grohl brukar ju ofta ondgöra sig över teknikens framsteg inom musikbranschen, så Foo Fighters är säkert oftast inspelat och mixat på samma omständliga sätt som innan datorerna gjorde sitt intrång.

Däremot tror jag inte att det är så vanligt att producenter gör slutmixar, i alla fall inte inom kommersiell musik där det finns pengar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grohls ljudideal har alltid i mina öron varit lite kukiga. Fuzziga, för överstyrda och luddiga, spruckna gitarrer samt som du säger svajiga kompressorinställningar. Dom spelar ju in analogt sen många år tillbaka och gillar väl att kränka upp grejer som innehåller rör och bakelit och tape.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.