Jump to content

Lurad på pengar


Recommended Posts

Hej studio-folks!

Senaste tiden har jag råkat ut för två tråkigheter/blåsningar på beg-marknaden. Sjukt drygt och tråkigt. Har ni erfarenhet av det själva och hur hanterade ni det?

För tre månader sedan skulle jag sälja en VST från NI. Hade bra kommunikation med säljaren, levererade licensen enligt överenskommelse men har än idag inte fått betalt. Försökt fått tag på köparen via mail och telefon men utan vidare framgång. Ser att han öppnat mina mail. Denna snubbe var för övrig med som låtskrivare till ett bidrag i helgens mello.

För två veckor sedan råkade jag ut för en blåsning igen. Skulle köpa en Drumbrute genom vend, hade bra kommunikation, betalade och skulle få den skickad till mig. Har varken fått trummaskinen eller svar på mail eller samtal. Även försökt kontakta säljaren på fb men nada.

Nu rör det sig inte om massvis med pengar men det är tråkigt och energikrävande. Jag tror alltid gott om folk och i dessa fall verkar min naivitet slagit tillbaka.

Vad har ni för erfarenheter och hur hanterade ni det?

Link to post
Share on other sites

Vann en mobiltelefon via Tradera. "Felfri, olåst." Visade sig ha krossad kameralins (dock inget krossat glas i kuvertet), ej fungerande (svart) skärm med små sprickor i displayen, ej samma (original-) laddare som på annonsbilden utan en no-name-laddare. Allt levererat i relativt oskyddat tunnt vadderat kuvert. Svarar ej i telefon utan bara via SMS.

Ville givetvis häva köpet, men säljaren menar att det är postens fel. Dock snabb på att ge dåligt omdömme på Tradera (på en gång) pga detta önskemål via SMS.

...Visar sig vara en förståndshandikappad person som förmodligen lever i tron att han har rätt.

Link to post
Share on other sites

Som oioioi skrev, om det är möjligt (som på Tradera) kolla omdömen. Polisanmäl. Jag vet, det är stor risk att det tyvärr inte händer ett skvatt men ibland så... har en kompis som köpte någon Windowslicens, som inte funkade. Han gjorde en anmälan och där visade det sig att han inte var den enda som blivit blåst, tror faktiskt att han fick stålarna tillbaks till slut. 

Link to post
Share on other sites

Jag köper sällan saker om säljaren inte är villig att antingen låt mig hämta upp godset/mötas upp eller använda sig av ex Blocketpaketet.

Sjukt smidig lösning. Jag lider verkligen med er som blir lurade men ni måste sluta vara så godtrogna. Ibland blir man lite för ivrig med att köpa saker, så tänk gärna igenom beslutet en extra gång. De som lurar är BRA PÅ DET. De skriver det ni vill läsa för att blåsa bort alla misstankar om scam.

Har aldrig blivit blåst men hade en säljare som via detta forum var extremt seg med att slutföra vår deal. Försökte förhala det hela och hoppas på ett bättre bud trots att vi var överens om pris.

Jag tänkte åka och knacka på då det var väldigt tydligt vem det var och var personen bodde. Affären gick vägen ganska fort efter det. Så onödigt med strul, bättre att vara ärlig och ångra hela dealen isf.

Link to post
Share on other sites

Nja, har nog bara blivit lurad en gång. Fortfarande oklart om personen medvetet lurade mig, men hen ville oavsett inte komma fram till en lösning så det är ju lika illa för mig. Ingen större summa dock.

Men jag har blivit ganska bra på att genomskåda lurendrejare känns det som. Synd att man ska behöva vara misstänksam hela tiden bara.

Jag för aldrig över mjukvarulicenser om jag inte fått betalt först. Det är allt för riskabelt. Köparen kan ju betala via paypal och får där en viss säkerhet.

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
Guest Burnin Sven

Köpte en bil och åkte i den i en vecka utan att fatta att den inte var påställd utan bara besiktigad. Folk är uppfinningsrika för att tjäna nån hundring helt klart. Det varierar lite hur det går till men blåsningar finns inom allt som säljs och köps dessvärre.

Link to post
Share on other sites

Aldrig blivit riktigt blåst. Men gjort en mindre miss för min okunskap. Har tack å lov klarat mig undan allt annat. Surt att förlora pengar. Vi du ha personens personnummer å ställa till ett helvete ? Ge mig mobilnummret till denne! ;-)

Edited by vayzeria
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...