Jump to content
Annons

Death Jazz, Gangster Folk & Pagan Country – NYTT ALBUM!


MrBluesman

Recommended Posts

Secret Circus är två svenska tvillinggrabbar som härjar och håller på att göra sig ett namn i den Amerikanska södern. De gör melankolisk rock som de beskriver som Death jazz, Gangster Folk och Pagan Country. Nu har de ett nytt album på G som de kallar "The Beginning is Near". Den består av 10 låtar skrivna "on the road" och handlar om livsval, kärlek och de många upplevelser och utmaningar som kommer med turnélivet. Soundet är eklektiskt och varierar från att vara mjukt och nostalgiskt till bombastiska och explosiva ljudlandskap. Första singeln heter Papier-mâché och är en bluesig rockrökare som kan kollas in här:
https://www.youtube.com/watch?v=dO1shUK9Sc8

Albumet är en hårdsatsning med stort fokus på ljudkvalitet i inspelning och mix för att få till en riktig HiFi-upplevelse som håller lyssnaren i ett järngrepp med en tredimensionell dynamisk ljudupplevelse drypande av känsla. Nära varma raspiga röster och tvillingstämsång varvas med stora äkta rumsreverb och en gitarrton att som skulle göra Robin Trower avundsjuk. Avnjuts bäst genom ditt bästa ljudsystem med ett glas favorit-whiskey vilandes på armstödet!

”The Beginning is Near” är färdiginspelad, mixad och mastrad. Secret Circus har just lanserat en kickstarterkampanj för att finansiera press och tryck av CD- och vinylskivor. På deras officiella kickstartersida kan man förbeställa skivan och få den innan släpp. Som extra grädde på moset får du på köpet omedelbart en exklusiv nedladdningslänk av albumet! Officiellt albumsläpp är i februari. 

https://www.kickstarter.com/projects/852460441/the-beginning-is-near?ref=5oq80f

Secret Circus har fötterna i rock, men då de har turnerat friskt i den amerikanska södern i åratal så har soundet influerats av Country- och Bluesmusiken, folket och miljön i sydvästra USA. –De sandiga oljefälten och outlaw country musiken i västra Texas, de öppna landskapen och tomheten i New Mexicos öken, bergen i Colorado, och i skarp kontrast skärgården, Östersjön och svenska skogarna. Allt är en del av ljudbilderna på "The Beginning is Near". 

46a9a246912e491a2376758c725cd825_origina

Originalverket till omslaget är gjort av konstnären Jodie Herrera och är målat med olja på trä.

Redigerat av MrBluesman
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...