Jump to content
Sign in to follow this  
AHofflander

Ta sig vidare från slaskversioner

Recommended Posts

Hej!

Jag har äntligen tagit tag i att förverkliga min musik som funnits som mängder av skelett till låtar sedan över 10 år. Jag har gått ner i arbetstid och ägnar så mycket tid jag kan åt att spela in och arrangera. Jag spelar själv piano och har tillgång till en flygel och professionell inspelningsutrustning, så hade det bara varit piano hade det varit enkelt att få ihop någonting som låter hyfsat. Nu är det tyvärr inte så utan det är tänkt att vara med en hel massa andra instrument, framför allt stråk, träblås och sång. Min plan har varit att arrangera allt i midi och sjunga in sång med logics autotunefunktion för att sedan med slaskversioner vid hand försöka engagera musikervänner att spela och sjunga in det hela. Nu är jag där med nästan alla låtar arrade och klara. Vad som nu har slagit mig är frågan om min plan verkligen är den mest effektiva. Jag har inte släppt någon musik tidigare men hoppas ju förstås få min musik utgiven. Borde jag gå direkt till ett förlag och visa upp slaskversionerna? Det jag är bra på är att spela piano, komponera och arrangera, men helt novis vad gäller produktionsbiten, vilket förvisso är kul att ha en förståelse kring men som jag aldrig kommer att nå en professionell nivå inom. Hur hade ni gjort?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Kul att du kommit igång med musiken på allvar! :) Om du vill pitcha låtarna till förlag så "måste" låtarna vara snyggt producerade. Finns säkert de som inte håller med men förlagan orkar inte höra hur bra låten är bakom en dålig produktion.

Det finns gott om duktiga mixar, särskilt på detta forum. Försök hitta någon du trivs med och starta ett samarbete. Nu kan ju komma överens om att ni delar på royaltys om ni får en pitcha. Finns alla möjliga lösningar på det ekonomiska. Se till att ha det på papper bara.

Lycka till!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Å ena sidan har everlasting helt rätt - förlag är generellt petiga med soundet på det man skickar in idag. Det ska helst låta "platta" redan från början.

Å andra sidan tror jag det är viktigt att skaffa kontakter. Jag tror inte att du har något att förlora på att skicka 1-3 låtar till några förlag och förklara var du är i din process.

I värsta fall får du inget svar alls, men du kan ju faktiskt få någon form av feedback eller kontakt för framtiden.

(Man ska dock inte vänta sig någon recension). Då vet du kanske bättre vem du ska kontakta när du har mer färdiga låtar, eller var du ska lägga din energi framåt.

Tycker jag... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

skicka 1-3 låtar till några förlag och förklara var du är i din process.

Kan tyvärr lätt låta som bortförklaringar, och det är ju sällan bra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Försök att hitta de delar av processen som just du är bra på och försök sedan hitta någon/flera som kompletterar dig. Det tar tid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.