Jump to content
Annons

Vad hände går det alltså att mixa med lurar nu?


Burnin Sven (oregistrerad)

Recommended Posts

Burnin Sven (oregistrerad)

Kom att tänka på det som man sa förr men det måste ha ändrats tydligen. Yamaha lurarna i reklamen över här till exempel marknadsförs som monitor lurar. Yamaha är bra grejor så det funkar säkert bra men man undrar lite hur bra i och med tanke på det som jag minns man sa förr.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det har alltid varit möjligt att mixa med lurar, men det är knappast optimalt att göra det, så ingenting har ändrat sig i verkligheten bara för att reklamen säger något "nytt"... 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Mixen blir bredare i lurar, det kan också låta tydligare än i monitorer. Reverb uppfattas högre i volym. Många slutna lurar har en stor puckel i frekvenskurvan uppe i diskanten, vilket kan vara missvisande. Det finns skillnader..

På plus-sidan: Har man hyfsade lurar kan man få bättre lyssning i basområdet än för många hemstudios eftersom rummet inte är optimalt.

Hur som helst - har du ett par hyfsade lurar och använder referenslyssning mot bra mixade låtar och lär dig lurarna, så ska det inte vara lyssningen som hindrar dig från att göra en bra mix

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...