Jump to content

Windows 10 - vågar man uppgradera?


Recommended Posts

Jag har en tre år gammal dator med Windows 7 Home Premium.

Till den har jag ett ljudkort M-Audio Profire.

Kör Cubase 6.5, Superior Drummer plus lite pluggar.

Vågar man sig på att uppgradera till Windows 10?

Link to post
Share on other sites

När jag uppgraderade från 7:an till 8:an (eller om det var från XP till 8:an) så hade MS något verktyg som kollade vad som var kompatibelt.

Själv har jag ofta svårt att motstå uppgraderingar, bär alltid på någon slags förväntning om att något riktigt bra ska hända. Men krasst sett, funkar datorn för det du gör och allt flyter på smidigt så är det ju verkligen mest en risk att uppgradera. Risken är ju att du får tillbringa dagar med teknikstrul istället för att göra musik. Speciellt om du bara uppgraderar för själva uppgraderandets skull. Är det någon specifik funktion en verkligen behöver i uppgraderingen kanske risktagandet känns mer befogat.

Edited by JJRockford
Link to post
Share on other sites

Om jag förstått rätt har du inget val såvida du inte stängt av automatiska uppdateringar.

Och har du inte gjort det har windows redan, utan att meddela dig, laddat ner windows 10 till din dator och förberett en tvångsinstallation.

Kolla direktivet: C:\$windows.~BT

Är den mappen, som på min stationär dator, typ 26kb så kör du ej automatiska uppdateringar. Men ligger den på mellan 3-6gb misstänker jag att det är kört. Kört om man som jag inte vill ha W10 will säga.

Edited by Ziggy
Link to post
Share on other sites

Skulle inte tro att det är några problem. Jag har fortfarande Win7, som funkar suveränt - men min SSD är lite för full för att jag ska våga mig på att uppdatera. Har köpt en dubbelt så stor SSD och ska klona den nuvarande systemdisken dit, för att sedan göra uppgraderingen.

Win8 eller kanske snarare 8.1 har inneburit en del strul - men vad jag har förstått, så är eventuella problem där utbenade i och med Win10, så hade jag kört Win8 hade jag inte tvekat en sekund. Med Win7 kan det förstås kännas lite nervöst eftersom 7:an funkar lysande, men jag har läst så många positiva omdömen om 10:an, att jag inte har några tvivel längre. 🙂

Link to post
Share on other sites

Vilka problem då i 8.1? Jag upplevde inga som helst

Det har varit trassel med vissa USB-prylar, eftersom Windows tog bort bakåtkompatibiliteten i sin inbyggda USB-driver när de gjorde förändringar i sin hantering. Det innebar att vissa prylar som förlitade sig på Microsofts gamla driver som körde på fint i Win8.0, helt enkelt slutade fungera efter uppgradering till 8.1.

Prylar som har haft dedikerade drivers, har det förmodligen inte varit problem med, eftersom man ju då ersätter Microsofts driver.

Link to post
Share on other sites

Uppgradering klar.

Varken Cubase eller iLok fungerar,,, Får kolla på det imorgon...

Installera nya drivers för iLok och eLicenser, så borde det nog bli ok...

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...