Jump to content

Pedalbygge! Tänkte göra hemmagjord volymsänkande pedal, vet inte om den kommer funka.


Recommended Posts

Jag tänkte göra en hemmagjord pedal, som ska sänka volymen på signalen när den aktiveras. detta för att köra i ett tyngre ljud, och lätt kunna switcha till ett lite mjukare ljud, på samma sätt som att sänka gitarrens volymknapp. Detta skulle ju säkert också kunna göras med en boost-pedal eller liknande, men på en studentbudget kan det vara värt, och lite kul, att bygga min egen.

Jag har planerat att bygga den såhär:RPzi04x.png?1

Kommer detta att fungera? Vad måste jag ha för motstånd på potentiometern? Finns det något mer särskilt jag behöver tänka på när jag bygger, t ex vilka kablar ska jag använda?`Jag har inte supermycket erfarenhet med lödning och elekktronik i allmänhet.

Tack på förhand för svar!

Link to post
Share on other sites

Nä det är ingen vidare lösning. Den kommer att vara mycket beroende på vad du kopplar in i båda ändarna. Normalt kopplar man ett potten så ett ben går till jord och ett signal. Sedan tar man "mitten" till output.

Link to post
Share on other sites

Nej. Om du drar potten till "top" så kommer du att kortsluta polerna när den är switchen är i läget som på bilden. Men i läget mot potten så kommer den att fungera.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...