Jump to content

Söker viralt proffs som kan få spridning på musik


Paulaner

Recommended Posts

Jag tycker min musik börjar låta rätt bra (rätta mig om jag har fel), och skulle gärna vilja höra vad andra tycker om den och få lite spridning på den. Söker därför ett viralt proffs som kan lyckas få spridning på en låt eller två. Skulle ni/du tjäna några pengar på den kan ni behålla alltihop.

Exempel på låtar:

Link to comment
Share on other sites


Tack så mycket! Vad kul att ni gillar dom:) Ett etablerat bolag hade ju såklart varit toppen, men det är ju inte det lättaste och tror de flesta vill att man ska ha någon form av fanbase redan innan.

Tänkte mer om någon kanske har kontakter eller är grymma på att bygga upp views (äkta) eller liknande.

Link to comment
Share on other sites

Jag tror nog att du bara menar väl och har goda avsikter men det du ber om är att någon ska göra ett jobb åt dig. Ett jobb du inte själv vill göra. Det finns liksom inga "musik mäklare" på någon marknad som brinner för att sälja låtar. Det är ett jobb du själv förväntas göra.

Link to comment
Share on other sites

Det jag tror du borde göra är att, dels göra en youtube kanal, facebooksida eller något liknande. Skriv en text som du skriver ut på en massa socialamedier som har en länk till din soundcloud. t.ex '' Hello!, My name is ...... I have resently started producing blablabla. osv osv. Lägg ut texten på typ youtubeklipp med nå kända låtar där folk kommer in osv. Finns en massa saker man kan göra. Börja med det och se 🙂

Gryma låtar!

Link to comment
Share on other sites

Du bör nog fundera på vad det är du egentligen vill. Lyssnar på musiken och mitt intryck är att musiken skulle gå att pitcha till DJs och klubbar. Det finns de som jobbar med att pitcha låtar på det sättet. Och eftersom din inställning är att du (åtminstone initialt) inte behöver få betalt för det så tänker jag att du skulle kunna köpa deras tjänster. Till skillnad mot om någon skulle försöka göra ett halvhjärtat försök att få ut in musik skulle du förmodligen skulle får större utdelning för det.

Bara en idé.

Link to comment
Share on other sites

Många bra tips! Bygg gärna på med fler:) Behöver definitivt bygga på mitt eget arbete. Dock känner jag att jag skulle behöva mer hjälp för det, och det är väl därför jag söker någon grym på just det och vill göra någon form av samarbete.

Min mening är inte att låta någon annan göra jobbet, även om jag förstår vad ni menar med det. Min tanke är mer att om nån är bra på just sånt (någon med redan befintlig viewbase, duktiga marknadsföringskunskaper, kontakter eller liknande) kan få fart på dom så kan också den/de personerna behålla eventuella inkomster och på så vis tjäna på det.

Visst skulle jag även kunna tänka mig att betala en del för att få spridning, men min tanke om man pitchar iden till exempelvis dj:s/klubbar är att folk kanske gillar det dom hör, men sen inte har en aning om vad låten heter och glömmer den rätt snabbt.

Edited by Paulaner
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

hp= highpass. asså att du cuttar bort och lägger HP tex vid lead och röster du fattar. Men det so me tråkigt måste jag säga. ärligt lyssna på detta så kommer du nog bli känd en dag. Låter itne detta soma allt annat? Asså finns typ 10 000 låtar som låter typ så här. Det är inget som slår igenom. Knock out! måste va annorlunda något nytt. Prov dig fram. Asså alla försöker göra som avicii låtarna typ. Om man vill ha sån musik bara lyssna på dom ju?

Vad gillade du när du va liten?

Tex prova lite mer. Det känns som alla i sverige nästan försöker med aviciii. (Dock inte alla) jag menar slowmotion 😄

Jag menar med detta blir så luddigt. Du är duktig ch har talang men sattsa på något kul som du gillar. Våga sticka ut prova roliga grejer. ska ge dig ett exempel.

Tex ta sista låten. Våga bygg upp den lite hårdare. Lead ljudet gör lite kraftigare. Något med sidechain gör att ljudet försvinner. Kör du kickstart eller grossbeat eller min egna plugg som jag gjorde med en kille som är bättre en båda dom?

http://rfmusic.net/en/vst.php

Jag vet inte svårt förklara det låter så stelt enligt mig. Det är inte på något sätt dåligt så du vet. men våga prova leka 😄 så ska du se att du lyckas 😉

Grymt endå och lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket för kritiken! Alltid bra med konstruktiv kritik så den uppskattas verkligen. Är det någon mer som håller med Johan? Är låten för tråkig?

Sidechainar genom peak controller.

Vad är AP? Är verkligen kass på alla förkortningar..

__________________________________________

Paulaner sry va lite grinig 😛

Det låter bra. Men tycker du ska våga prova lite. Detta är kanske ingen club låt. så fall mer radio? men tror jag sj kanske kollar för mycket på club style 😄

Det låter bra. men lite små grejer går fixa. 🙂 du är duktig tror du skulle behöva någon kunnig runt dig som kan hjälpa dig så du kommer vidare 😄 lycka till my friend 😉

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Senaste foruminläggen

 • Similar Content

  • By Lia
   Hej alla musikervänner!
   Jag har börjat jobba för ett företag som heter Scorecloud som utvecklat ett nytt fantastiskt notationsprogram för musiker som vill att det ska gå fort och smidigt att skriva noter!
   Programmet jobbar med både audio och midi, du kan bara ta en mic och sjunga in vad du vill ha noterat, eller som sagt spela in det direkt i programmet i midi! Istället för i Sibelius som har 5 steg för redigering har ScoreCloud 1 steg. Vilket gör det både roligare och smidigare att notera.
   Så jag tycker verkligen ni ska ladda ner och prova programmet ScoreCloud Studio eller appen för ScoreCloud och testa själva! Ni kommer vilja överge Sibelius på en gång, och det är GRATIS!
   Är man lixom jag inte jättesnabb på notskrift vill jag verkligen rekommendera detta!
   “Like Google Translate for music”
   ScoreCloud instantly turns your songs into sheet music. As simple as that!
   Instant Score from MIDI or Audio
   Arrange and Edit your Score
   Print, Export and Share
   Ideal for musicians, students, teachers, choirs and bands as well as composers and arrangers.
   Man laddar ner gratis på www.scorecloud.com
   /Lia
  • By ABMVA
   Hej!   Vill tipsa om Berlin Music Video Awards 2014. Det är en årlig festival där musikvideon står i fokus och där självständiga och etablerade filmskapare, musiker samt musikvideo-entusiaster kommer samman.   På agendan står liveshower, musikvideovisningar, humorinslag, föreläsningar, en VJ-tävling, prisutdelningar och flera efterfester. Professionella domare och kändisar kommer att medverka och vara hedersgäster tillsammans med nykomlingar och erkända artister.
   Berlin är en av världens huvudstäder för musik och mode och det som sker i Berlin ger eko ut i resten av världen. Förra året var deltagare från hela världen med och Sverige fanns både bland de nominerade och vinnarna.
    
   Sista dagen att skicka in sitt bidrag är 1 mars 2014.
    
   Lycka till!


  • By Nibla17
   Hejsan alla, är ny här och vet inte riktig vart jag ska få tag i den informationen som jag behöver eftersom musikaffären gått i konkan. 
   Köpte en Epiphone Les Paul Standard -18 model och fick höra att när jag byter strängar på elgitarren så ska jag komma in till butiken igen(som sagt går ju inte det pga konkurs) för att justera och kolla nacken eller vad fasen dom nu sa.
   Min fråga är vad behöver man göra efter man har bytt strängar på en elgitarr, behöver intonera eller vad det nu hette eller behöver man dra till nacken på gitarren? 
   Skriv allt om vad man gör efter ett strängbyte eller bara grundjusteringar som man behöver göra ibland! 
   M vh Nibla17
  • By Blue
   Hej! Nu är det så att jag vill lära mig spela Piano för att göra mitt musik skapande enklare och roligare. Det blir så mycket lättare att skapa melodier om man kan ackord & skalor osv, speciellt för den genren som jag vill göra (EDM House) så piano blir väll perfekt?
   Nu till min fråga:
   Hur ska jag göra för att på bästa möjliga sätt lära mig spela Piano? Jag vill inte bli ett proffs bara grundläggande så att jag kan göra melodier och ackord rätt och enkelt.
   Tack på förhand.
  • By Albumguy
   Tja forumet!👋👋
   Som ämnestiteln lyder: Vilket musik omslag är din favorit genom tiderna?🙂
   All musikgenrer är välkomna!!
   Tack på förhand!
 • Senaste låtarna

 • Utvalda pressmeddelanden

 • Who's Online (See full list)

  • There are no registered users currently online
×
×
 • Create New...