Jump to content
Annons

Värdera en Levin gitarr


Jokle

Recommended Posts

Annons

Enligt serienr är den från 1942 men för att kunna säga något mer behövs det nog bilder eller en mer utförlig beskrivning. Är han måhända intresserad av att sälja den? I så fall få du gärna pm:a mig.

Link to comment
Dela på andra sajter

Levin gjorde många olika modellen (och väldigt många gitarrer). Det finns många som har en Levin-gitarr i de svenska hemmen. De enklare modellerna får man inte jättemycket pengar för, men är de i fint skick kan det nog bli både ett och två tusen. Men det är värt att ha i beaktande att om man tänker lägga pengar på en renovering så är det inte säkert att man får tillbaka de pengarna om gitarren är av enklare modell. Som grundregel kan man säga att om det står att gitarren har 1 års garanti är den en enklare gitarr. Står det 10 år i den hörde de till de finare modellerna. Du hittar mer info om de olika modellerna på länken nedan (kolla på katalogerna/prislista för 1942). Förhoppningsvis kan du modellbestämma morfarns gitarr. Och hör av dig om ni skulle vara intresserade av at sälja: http://www.vintage-guitars.se/Levin/Levin_catalogs.htm

Link to comment
Dela på andra sajter

Då handlar det om lite högre värde för det är en fin gitarr. Om det är värt att laga beror förstås på vad det skulle kosta. Värdet på Levin Royal verkar hamna på allt från tre till sju-åtta tusen. De riktiga experterna hittar man på Ackegura-forumet (här diskuterar de tex värdet på din morfars modell: http://ackegura.proboards.com/thread/9835/levin-royal). Den tråden kanske ger ett hum. Det forumet kan också vara ett bra ställe att sälja den på om morfar vill sälja den som den är. Finns många kärleksfulla renoverare där. Hoppas detta var till nån hjälp.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...